Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. November 17. 14:04, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szócska: 40 milliárd jut egészségügyi bérfejlesztésre

Szócska: 40 milliárd jut egészségügyi bérfejlesztésre

Az egészségügyi intézmények adósságállományának átvételével kapcsolatban még meg kell találni a megfelelő középtávú koncepciót.

De a tudatos adósságkezelés feltételrendszere már előállt – hangsúlyozta Szócska Miklós csütörtökön Budapesten, a XXIII. Egészségügyi konferencián.


Az államtitkár a konferencián az ellátórendszer átszervezéséről, adósságának kezeléséről, valamint a humánerőforrás krízishelyzetének kezeléséről beszélt. A megyei és fővárosi intézmények átvételével kapcsolatban kiemelte: a kormány az intézmények átvételével egyidejűleg gondoskodik azok szállítói tartozásállományának rendezéséről is. Az átadás-átvételt a GYEMSZI vezeti – tájékoztatott Szócska Miklós. Elmondta: az átvétel a 2011. december 31-i állapot szerint történik meg, az új rendszer pedig 2012. május 1-én lép hatályba.

Az egészségügyi dolgozók bérével kapcsolatban nyomatékosította, hogy mindent a bérekre kell fordítani. Ez azt jelenti – mutatott rá –, hogy a bevételi forrásokat, így a népegészségügyi termékdíj bevételeit is, teljes mértékben a bérekre fogják fordítani. Ebben az évben ez 7,4 milliárd forintot jelent, jövőre pedig 20 milliárddal kalkulál a tárca. Az államtitkár kijelentette: összesen 40 milliárd forint jut bérfejlesztésre. Arról, hogy az összeget milyen formában juttatják vissza a dolgozókhoz, szakmai egyeztetést kezdeményez az államtitkárság – fűzte hozzá.

Szócska Miklós az ösztöndíjakkal kapcsolatban elmondta: dolgoznak azon, hogy a rezidensi ösztöndíj-alapot folyammatosan fel tudják tölteni. Kiemelte: néhány éven belül szeretnék kiterjeszteni a programot. Az egészségügyért felelős államtitkár a rezidenseknek azt ajánlotta, hogy a tárcával közösen tartsák meg országjárásukat, és együtt keressék fel a városok vezetőit.
Tudom - fogalmazott Szócska Miklós -, hogy az ösztöndíj-programok is átmeneti megoldásokat nyújtanak, de át kell vészelni a gazdasági válság okozta nehéz időket – olvasható a kormany.hu összefoglalójában.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.