Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2011. December 07. 07:49, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szócska: a bérekre fordítjuk a tartalékokat

Szócska: a bérekre fordítjuk a tartalékokat

Az egészségügyi ágazat 2012-es jelszava: 'mindent a bérekre' - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár egy budapesti konferencián kedden.

Hozzátette: tudja, hogy az emberi erőforrás-krízis az egészségügy sorsfordító kérdése.

Az államtitkár elmondta: ennek rendezésére már kormányhatározat rendelkezik arról, hogy minden lehetséges tartalékot a bérekre kell fordítani. Szócska Miklós ismertette: jelenleg is dolgoznak egy forrásteremtési stratégián, amelyről rövidesen beszélnek majd.

Hozzátette: a rezidensi ösztöndíjprogram keretének maradványpénzét sikerült hatékonyan felhasználni, így együttesen több mint hatszáz szakorvosjelölt és szakgyógyszerész jelölt vehet részt a havi nettó százezer forintos ösztöndíjprogramban.

Az államtitkár előadásában azt mondta: az egészségügynek az emberi erőforrás krízissel együtt összesen öt problémát kell kezelnie. A másik négy feladat: a népegészségügy, a demográfia, a politikai fenntarthatóság, valamint a rendszerfenntarthatóság kapcsán felmerülő problémák megoldása - olvasható a kormányzati portálon.

Az államtitkár azt mondta: a jövőben rugalmas, szakmai és komplex lesz az irányítás. Ehhez egységes vagyonkezelő és egységes közbeszerzési eljárások lesznek, újraosztják a kapacitásokat, illetve javítják a funkcionális hatékonyságot - tette hozzá.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: egészségügy

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:09, hétfő | Belföld

Eltűnt a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás két munkatársa

Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel.

2022. Július 04. 14:07, hétfő | Belföld

Meghalt egy siklóernyőt, vádat emeltek a katonai mentés ügyében

Vádat emeltek a vértesszőlősi katonai mentés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

2022. Július 04. 12:48, hétfő | Belföld

Kigyulladt egy társasházi lakás Debrecenben, nyolc embert kórházba vittek

Kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása Debrecenben hétfőn kora reggel, nyolc embert vittek kórházba - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

2022. Július 04. 08:54, hétfő | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula

A hidegfront megérkezése előtt hétfőn még újra fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.