Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2021. Június 24. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Szökött embercsempészt kaptak el a csornai rendőrök

Szökött embercsempészt kaptak el a csornai rendőrök

Rábacsanakon próbált elbújni az ukrán férfi.

2021. június 22-én a délelőtti órákban Szil településen a rendőrök egy bolgár rendszámú gépkocsit akartak ellenőrizni, azonban a rendőri intézkedés alól a sofőr – és több utasa – elmenekült. Az intézkedések során kiderült, hogy a sofőr a járműben illegális migránsokat szállított.

A csornai rendőrök a menekülésben lévő személyek felkutatására tett intézkedések keretében 2021. június 23-án 7 óra 30 perckor Rábacsanakon, a Hunyadi utcában lévő bokros területen az 52 éves ukrán sofőrt elfogták, majd 9 óra 35 perckor Zsebeházán, a Kossuth utcában a gépkocsi három külföldi utasát is megtalálták. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járőrök a sofőrt és a három migránst a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. Az ukrán férfit az ellene indított büntetőeljárásban embercsempészés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Címkék: embercsempész

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 10. 13:00, szerda | Helyi

A megyében megnövekedett a sérülésekkel, illetve halállal végződő motorosbalesetek száma

Az egy nyomon haladó járművekkel közlekedő személyekkel kapcsolatos balesetek megelőzése érdekében néhány hasznos tanács az úton lévőknek.

2022. Augusztus 10. 09:00, szerda | Helyi

Egyre több a szabadtéri tűz, vigyázzunk a környezetünkre!

A tűzoltóság felhívása.

2022. Augusztus 09. 16:00, kedd | Helyi

Egy képben a klímaváltozásról

Fotópályázatot hirdetett a Magyar Víziközmű Szövetség.