Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Március 13. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szombaton hatvanszor vonultak viharkárok elhárításához a megye tűzoltói

Szombaton hatvanszor vonultak viharkárok elhárításához a megye tűzoltói

A 10. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten száztizennégy eseményhez vonultak a tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhat ember sérült meg.

Egy személyautó teljes terjedelmében égett hétfő reggel az M1-es autópályán a börcsi pihenőben, a főváros felé vezető oldalon. A lébényi hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet. A pihenőben minimálisan károsodott az aszfalt. Az autóban egy ember utazott, ő időben ki tudott szállni, nem sérült.

Egy személyautó és egy kisteherautó ütközött kedden délután a 86-os számú főút 183. kilométerénél, Mosonudvar térségében. A baleset következtében a személyautó az oldalára borult. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Mindkét járműben két-két ember utazott, közülük ketten könnyű, ketten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A műszaki mentés ideje alatt teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Két személyautó ütközött szerda kora délután Sopronban, az Ógabona téren. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik autót, majd felitatták az útburkolatra folyt olajat és a helyszínelést követően közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A gépkocsik utasai nem sérültek meg a balesetben.

Egy személyautó lesodródott az útról, majd fejtetőn állt meg az út menti árokban csütörtökön kora este a 81-es számú főúton, Győr külterületén. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban két ember utazott, őket súlyos sérülésekkel kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A műszaki mentés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett egy sávon, váltakozva haladt a forgalom.

Péntekről szombatra virradó éjszaka egy utánfutót vontató személyautó az árokba hajtott az M1-es autópálya határ felé vezető oldalán, a 117-es kilométerénél, Töltéstava térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, ők nem sérültek meg.

Egy családi ház mögött lévő kazánház teljes terjedelmében égett szombat délután Dunaszigeten, a Cikola utcában. A tűz nem terjedt át a családi házra, azonban az ingatlanon található háromszáz négyzetméteres fóliasátor szintén kigyulladt. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos, valamint a dunaszigeti, a dunakiliti, a rajkai, és a halászi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával oltották el a tüzet. A lakók a továbbiakban alternatív módon oldják meg a fűtést. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Győr-Moson-Sopron vármegyében szombaton a viharos időjárás miatt összesen hatvanszor kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. Harminchétszer kidőlt, széthasadt fákhoz vonultak, tizenhat épületben, illetve tetőszerkezetben keletkezett kár, valamint öt magasban lógó tárgy eltávolításához kértek segítséget tőlük. A viharkárok elhárításában a hivatásos egységeket hatvan önkéntes tűzoltó, tizenkét járművel segítette. Az erős szél és széllökések okozta tűzoltói események során nem sérült meg senki.

Több helyszínen, összesen mintegy háromhektárnyi terület gyulladt ki vasárnap délelőtt Hegyeshalom és Mosonmagyaróvár között, a vasúti töltés mentén. A mosonmagyaróvári, a győri, a kapuvári, a csornai és a lébényi hivatásos, valamint a hegyeshalmi, a rajkai, a jánossomorjai és a levéli önkéntes tűzoltók a Győr-Moson-Sopron vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, két óra alatt oltották el a tüzet. A munkálatok ideje alatt a vasúti pályán sebességkorlátozás volt érvényben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.