Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 16. 00:20, szerda | PR

Sztármosoly? Mosolytervezéssel lehetséges?

Sztármosoly? Mosolytervezéssel lehetséges?

A mosolytervezés egy modern eljárás, ahol az eredeti mosolyod helyreállítását vagy korrekcióját számítógépes szoftverrel tervezik meg.

Ennek előnye, hogy a végeredményt még a kezelés megkezdése előtt láthatod, és pontosíthatod a célokat.

Miután a tervekkel elégedett vagy, elkészül a fogászati feladatok leírása, mely lépésről-lépésre bemutatja, mi fog történni. Ha te is szeretnél sztármosolyt magadnak, akkor olvasd el ezt a cikket a részletekért!

A mosolytervezés lépései

A mosolytervezést a megfelelő szoftverek segítségével végzik a szakemberek, akik többféle alkalmazás közül választhatnak. A piacon két gyakran használt program létezik: a magyar fejlesztésű Smylist és a spanyol eredetű Digital Smile Design.
Akármelyik eszközzel is folyik a munka, a mosolytervezés lépései a következő elgondolást követik.

1. Az egészségügyi állapotod felmérése
A mosolytervezés első lépése az aktuális egészségügyi állapotod felmérése, a kezelést végző orvosoknak ugyanis tudniuk kell, van-e bármilyen betegséged, vagy szedsz-e gyógyszert. Az esetleges gyógyszerallergiákról is ebben a lépésben fognak megkérdezni.
A felmérés űrlap segítségével történik, ahol az előre felsorolt kérdéseket kell megválaszolni. Ezt tekinti át a szakember, aki esetlegesen további kérdéseket tehet fel neked.

2. CT- vagy röntgenfelvétel készítése
A mosolytervező szoftvernek szüksége van digitális bemenetre, ami ez esetben egy CT-t vagy röntgenfelvételt jelent. Ez alapján pontosan feltérképezi a fejed, arcod és szájad állapotát, majd az aktuális képet a tervezőszoftverbe illeszti.
A felvétel elkészítése gyors és fájdalommentes, nem kell aggódnod miatta.

3. Fogászati vizsgálat
A fogszakorvos a harmadik lépés során ellenőrzi fogaid és szád állapotát, ekkor felméri a megoldásra váró feladatokat, műveleteket. Kikéri a meglátásaidat is, ha valamivel nem vagy elégedett a fogaiddal vagy a mosolyoddal kapcsolatban, azt ebben a lépésben kell elmondanod.
A lépés végén a fogorvos már tudni fogja, pontosan milyen fogászati feladatok adódnak a mosolytervezés során.

4. Fotózás
A tervezéshez nemcsak röntgenfelvételre van szükség, hanem a fogaidról és mosolyodról több szögből készített valódi fotókra is. Ennek segítségével történik a vizualizáció, melyet majd a kész terveken viszont láthatsz.
A fotók elkészítését specialista végzi, profi felszereléssel, és az elkészült anyagot csak a mosolytervezéshez használják fel.

5. Tervek ismertetése
A röntgen, a fotózás és az aktuális dentális állapotod felmérése után a szakember többféle megoldást tud javasolni az új mosolyod megalkotásához. Elmondja a lehetőségeid, és ha olyan terveid vannak, amelyet az arcod felépítése nem tesz lehetővé, akkor arról is tájékoztat.
A lépés végére megállapodtok a legjobb és neked tetsző megoldásban, melyet a mosolytervezés végére megvalósítanak.

6. Szoftveres tervezés
Miután eldöntötted a szakember ajánlásai alapján a legjobb megoldást, az eredményt vizuálisan is viszont láthatod a tervezőszoftver segítségével. A program adatbázisa számos mosolymintát tartalmaz, melyet a lefotózott képeidre helyeznek, így ellenőrizheted a végeredményt. A kiválasztás során szabadon válogathatsz a hatalmas adatbázisból.

7. Mosolyterv elkészítése és árajánlat
Ha minden részlet tiszta, akkor a segítségedre álló szakember elkészíti a mosoly megvalósításának írásos ajánlatát. Ebben pontosan leírásra kerül minden részlet és kezelési folyamat, így alapos tájékoztatást kapsz a rád váró feladatokról.
A terv része az árajánlat is, mely tartalmazza a kezelések során felmerülő összes költséget.

8. Az új mosolyod elkészítése
Az utolsó lépés a megvalósítás, ekkor készül el az új mosolyod. A fogorvossal megbeszéled az első kezelés időpontját, és az aktuálisan szükséges feladatokkal el is kezdődik a mosolyod kialakítása.
Az utolsó lépés végén az eddig csak a szoftver képernyőjén látható terv valósággá válik.

A mosolytervezés előnyei
Az eljárásnak köszönhetően a megtervezett mosolyod már azelőtt láthatod teljes valóságában, hogy egyáltalán elkezdődnének a korrekciós folyamatok. Egyáltalán nem kell sietned a legjobb megoldás megtalálásában, a segítségedre álló szakember folyamatosan együttműködik veled, és egymás után tekintheted át a legszebb mosolyokat.

Ha a fogsorod nem teljesen ép, akkor is lehetőség van a tervek elkészítésére, ráadásul a fogaid színárnyalata is változtatható a számítógép kijelzőjén. A legfontosabb annak eltalálása, hogy mik azok a pontos paraméterek, mellyel megjelenésed természetessé, mosolyod pedig hozzád illővé válhat.
Ehhez tökéletes a felhasznált alkalmazás, mely kijavítja a még fennálló fogászati problémákat a megjelenítés során, és folyamatosan változtatva tudod beállítani a szakemberrel a neked tetsző megoldást.
Ha tökéletes mosolyt szeretnél, akkor mindenképpen érdemes igénybe venned a mosolytervezési szolgáltatásokat. A terv elkészítésének ára jellemzően pár tízezer forint, a fogásztati eljárásokat pedig a rendelő előre meghatározott árai alapján kell megfizetned.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?