Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. December 15. 13:51, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok

Sztárparádé a Kanizsa Arénában

Sztárparádé a Kanizsa Arénában

Nagykanizsa egy vadonatúj arénával bővült, amit két hétvégén át tartó színes programok keretében adtak át.

A december 11-i sportfesztivál 10 órakor, Cseresnyés Péter államtitkár és Balogh László polgármester köszöntőjével kezdődött.

Cseresnyés Péter arról beszélt: Nagykanizsa régóta várt arra, hogy a városban legyen a csapatsportoknak szentélye – ez a több évtizedes álom most az Orbán-kormány által nyújtott támogatásnak köszönhetően valóra válhatott.- A mai sportfesztivállal azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen lehet az élet a Kanizsa Arénában akkor, ha a kanizsaiak felelős gondolkodást mutatva támogatják azt, hogy ez a gyönyörű komplexum működhessen és megteljen élettel – szögezte le Cseresnyés Péter. – Azt kívánom mindannyiunknak, hogy számtalan rendezvény valósulhasson meg az Arénában, ahova szeretettel várunk mindenkit, a város mostani és innét elszármazott lakóit is.

Kicsik és nagyok igényeit egyarán kielégítő programok közül válogathattak a kilátogatók. Az Aréna aulájában a szórakozásé volt a főszerep, ahol Teqball-asztalt, biliárdfocit, evezős ergométert és léghokit is kipróbálhattak az érdeklődők.



Minden állomáson volt pecsétgyűjtési lehetőség így a legügyesebbek egy egyedi Kanizsa Arénás ajándékcsomagot vihettek haza. A sportprogramok 10:30-kor vették kezdetüket a Polgármester All Stars Válogatott és a Prémium Médiaválogatott mérkőzésével.

A szünetben a Médiaválogatott oszlopos tagja, Cozombolis Leonidász Péter a jól ismert slágerével szórakoztatta a közönséget.

A mérkőzés végül a Médiaválogatott magabiztos sikerével ért véget. Azonban nem sok idő maradt a pihenésre, ugyanis egyből a mérkőzés után kezdődött a Parlament Válogatott – Prémium Médiaválogatott gálameccse.

Ez a találkozó már jóval kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, a vége barátságos döntetlen lett. A félidőben egy igazán megható élménynek lehettek részesei a kilátogatók. Haddad Henrik, Ricky elénekelte az Ismerős Arcok leghíresebb számát, a Nélküledet . Erre a Médiaválogatott, a Parlament Válogatott és a Polgármester Válogatott tagjai összekarolva együtt énekelték a dalt az énekessel.

A Médiaválogatott ezen a hétvégén egy új taggal bővült, elfogadta a meghívást a kapuba Balogh László, Nagykanizsa polgármestere, aki remek teljesítményével több góltól megmentette a csapatát.

A mérkőzések sora még ekkor sem ért véget, a nap legjobban várt eseménye 13:00-kor következett, amikor a Nagykanizsa All star Válogatott csapata az FTC Öregfiúk gárdáját fogadta.

A mérkőzés magabiztos Fradi győzelmet hozott. A szünetben Telek Andrást születésnapja alkalmából egy tortával köszöntötte a Médiaválogatott vezetője:Földesi János és a támogatók részéről, Botka István, Boda Gábor.

Kezdő rúgást Cseresnyés Péter Államtitkár végezte el.

Ebben az időben az Aréna előtt Kamionhúzó OB-t tartottak, aminek keretében egy zöld-fehér színekbe öltöztetett kamion kerül elhúzásra. A programok még ezután sem értek véget, ugyanis Katus Attila tartott fitnesz edzést és életmódtanácsadási előadást az érdeklődőknek. A gyermekeknek a legnagyobb élmény az egész napos csillámtetováláson és arcfestésen kívül kétségtelen, hogy a világrekorder bűvész, Lui által nyújtott gyermek show adta. Lui így nyilatkozott az esemény után: „Nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem ezen a rendezvényen. Köszönöm, hogy a programok sokszínűségéhez hozzájárulhattam az előadásommal. Hajrá Nagykanizsa!”

„Ma megnyitjuk a Kanizsa Arénát. Kanizsa város lakossága több évtizedes álma valósul meg végre így egy 15 milliárd forintos projektrévén.

Köszönjük az adófizetők pénzét, a kormány támogatását, a Paulinyi és Társai minőségi tervező munkáját, a ZÁÉV hozzáértő kivitelező munkáját, a BMSK-nak a lebonyolítás zökkenőmentességét, és sok-sok szakember szakértő hozzáállását.
A Kanizsa Aréna egy kétéves építkezés után most egy igazi karácsonyi ajándék a kanizsaiak és a környékbeliek számára. Reméljük, nem csak díszdoboz marad…
Gondoljunk bele, amennyire meghatározó jegye Rómának a Colosseum,annyira lehet fontos karakterisztikuma Kanizsának is az Aréna!

Különleges a mi multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokunk: 12ezer négyzetméterével; 3000 + 2000 fő befogadóképességével; küzdőterén akár2 kézilabda- vagy 3 kosárlabdapályájával; a 70 métert áthidaló acéltető szerkezetével; egyedi belső színezésével; az épülettömb jellegzetes árnyékoló szerkezetével; zöld környezetével;…A fenntarthatóság érdekében két darab 600 kW teljesítményű levegő-víz hőszivattyút és napelemes rendszert telepítettek az épület tetejére.
A mi Arénánkat néha 200-an is építették közel 600 napon át, köztük sok kanizsai alvállalkozó is.

A nagypálya alkalmas futsal, kézilabda, kosárlabda, röplabda, tollaslabda mérkőzésekre, van 7 sportolásra alkalmas közösségi terem, sőt még szaunák is vannak. És a multifunkcionalitás azt jelenti, hogy az Aréna lehetőséget ad sokféle kulturálisesemény megrendezésére (pl. koncertek, fesztiválok, kiállítások, vásárok, városi közösségi rendezvények, iskolai rendezvények,ünnepségek,…).

árhuzamosan többféle tevékenység folytatható lesz a létesítményben! Reméljük, hogy sportegyesületek edzéslehetőségeit és iskolai rendezvények megtartását is szolgálhatja a „mi Arénánk”!

A különleges belső tér és a majdan benne zajló tartalmas rendezvények révén hiszem, hogy aki kipróbálja, részese lesz, az rácsodálkozik,és örökre híve lesz a Kanizsa Arénának. Kedves Kanizsaiak! A hétvégén már ismerkedjenek a mi Arénánkkal!

Az Aréna nálunk nem gladiátorok küzdőtere. A 600 bajvívást megnyerő Thúry György kanizsai várkapitány városában, az Alapy Gáspár utcában (aki szintén kanizsai várkapitány volt) a mi Arénánk nem valamiféle végvár lesz, hanem reméljük, sokszínű használata révén tömegek számára kiváló üzenetté,igazi „kanizsaikummá” válik! Természetes igényünk, hogy határokat átívelően nemzetközi színtéren is büszkeségünk legyen!

Nagykanizsa majdan a körforgásos gazdaság mintavárosává kíván válni. Ennek kapcsán fontos, hogy ez az új létesítményünk is már környezetbarát telepítésű, energiatakarékos, hatékony vízgazdálkodású, szembetűnően zöld környezetű…!
A „mi Arénánk”egyébként egy karácsonyi nagy szeretetdoboz, melyet mi tölthetünk meg tartalommal. Tisztelettel hívok minden városlakót és távolabbról hozzánk érkezőt, hogy térjen be e házba, és álmodja tovább e hely fennmaradását, fejlődését!
Az épületeknek nemcsak fala, de lelke is van, sőt ereje a benne létezők lelke által van, lehet leginkább. Találjuk meg közösen a „mi Arénánk” lelkét…!” -Balogh László polgármester.

Címkék: aréna, Nagykanizsa, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.