Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 19. 14:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Nif Zrt

Átadták a megerősített és felújított 86-os főutat

Átadták a megerősített és felújított 86-os főutat

Biztonságosabb közlekedés Csorna és Mosonmagyaróvár között.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár jelenlétében ma délelőtt lezajlott ünnepélyes átadással zárultak a 86. számú főút Csorna és Mosonmagyaróvár közötti 33 kilométeres szakaszának 2009-ben megkezdett korszerűsítési munkálatai.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) beruházásában megvalósuló felújítást az tette szükségessé, hogy az út teherbírása már nem felelt meg a forgalmi igényeknek. A kétszer egy sávos főúton a meglévő burkolatot erősítették meg úgy, hogy az a 11,5 tonnás tengelyterhelésű forgalom elviselésére is alkalmas legyen.

A korszerűsítés során kiszélesítették az utat, megerősítették az aszfaltburkolatot. Bősárkány és Jánossomorja lakott területének kezdeténél és végénél forgalomcsillapító szigetek épültek. A beruházás részeként egyebek mellett összesen hét csomópontot és két műtárgyat – a Rábca és a Hanság-főcsatorna felett átívelő hidakat – újítottak fel.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: „a fejlesztésnek köszönhetően gyorsabb és biztonságosabb lesz a nagy forgalmú 86. számú főút Csorna és Mosonmagyaróvár között, jelentősen javul a régió közlekedési helyzete.”

„A szakpolitikai kormányzat kiemelten kezeli az erősen túlterhelt 86-os út, az M86 fejlesztését. A végéhez közeledik a 37 kilométeres Zala megyei szakasz kivitelezése. Folyamatban van a Szombathely-Vát szakasz építése. Zajlik a Csorna és Szeleste közötti szakasz és a Csorna elkerülő előkészítése. A következő években e beruházásoknak megvalósításával jelentősen enyhül a főút menti települések forgalmi terhelése” – hangsúlyozta Völner Pál.

A kivitelezés szerződéses összege nettó 1,94 milliárd forint volt. A projekt az Új Széchenyi Terv részeként, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósult meg, a támogatási szerződést 2008 október 3-án írták alá. A beruházó NIF Zrt. a kivitelező Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft.-t pályázaton választotta ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 19:00, szombat | Helyi

Hogyan tudunk produktívak maradni, amikor tombol a kánikula?

Nyár ide vagy oda, dolgozni muszáj.

2024. Július 20. 16:00, szombat | Helyi

Családsegítő munkatársat keres a Kónyi Szociális Központ

Pályázati felhívás

2024. Július 20. 13:00, szombat | Helyi

Ebek kötelező összeírása Farádon

Felhívás

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

Gyerekek festették a Tülökház külső dekorációját

Művészek és gyerekek közös projetje.