Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2011. Szeptember 16. 14:57, péntek | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Átadták az újjáépített Toldi utcát

Átadták az újjáépített Toldi utcát

Európai Uniós támogatás segítségével újították fel Csorna egyik legrosszabb állapotú belterületi közútját.

Csorna Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program "Belterületi utak fejlesztése" konstrukciója keretében 71.334.189 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A pályázati támogatásból Csorna a " Toldi utcai útburkolat-felújítási munkái " című projektjét valósította meg. A kivitelezés a korábbi rossz állapotú, nem megfelelő teherbírású burkolat elbontásával kezdődött. A 40 cm vastag új alapréteg építését követően mindkét oldalon süllyesztett szegélysor készült. Ezek között 3 réteg aszfaltburkolat épült összesen 17 cm vastagságban. A felújítás után az új burkolat szélessége 5,5 m lett, mindkét oldalon 1-1 m nemesített padkával. A kivitelező aMagyar Aszfalt Kft. volt.
Az új úton Dr Turi György polgármester mondott avatóbeszédet:
- A Toldi utca a város nyugati részének gyűjtőútja, ami az északi városrészt kapcsolja össze a 85. számú főúttal. Az új 746 fm útszakaszon 5,5 m széles burkolatfelületen, mindkét oldalon nemesített padkával, a jövőben gyorsabb és biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé.
A Toldi - Szeder – és Egerfa utcák csomópontjában, ahol éppen most állunk, a korábbi szabályozatlan, balesetveszélyes háromágú csomópont átépítésével a növekvő forgalomra tekintettel egy négyágú, biztonságosabb csomópont kiépítése valósult meg.
Az útépítési munkákat az esős időszak miatt kialakult belvíz veszélyeztette, és szükségessé vált a Toldi utca csapadékvíz elvezetésének terveztetése és kiépítése.
A két szakaszban megvalósuló építési beruházás bruttó 92.500.000 Ft költséget jelentett a közel 99,5 millió Ft projektköltségen belül. Az önkormányzat a fejlesztéshez 71.334.189 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott és a fennmaradó 28,2 millió Ft önrészt a Csorna Gyarapodás kötvényből finanszírozta.
Talán nem túlzás azt kijelenteni részemről, hogy Csorna városban az elmúlt évek legnagyobb útépítési munkája fejeződött be itt a Toldi utcában, amely szorosan kapcsolódott a 2008. évben hazai pályázati forrásból támogatott Jázmin utca és Sport utca közötti útszakaszának útburkolat-felújításához. A két beruházás eredményeként mindösszesen 1.028 fm új útszakasz került kiépítésre a Toldi utcában, ami a városban egyedülálló.
Az ünnepség végén a polgármester és a kivitelező képviselője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Címkék: csorna

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 19. 16:00, csütörtök | Helyi

A szemetet mindig a megfelelő helyre helyezzük el!

Kóny önkormányzatának felhívása, de nem csak Kónyra érvényes.

2022. Május 19. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2022. Május 19. 09:00, csütörtök | Helyi

Jubileumi logók díszítik a GYSEV mozdonyait és vasúti kocsijait

Alapítása 150. évfordulóját ünnepli idén a GYSEV Zrt.