Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2011. Szeptember 16. 14:46, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Átadták Szanyban a felújított óvodát

Átadták Szanyban a felújított óvodát

A gyerekek nagy örömére megszépült a szanyi óvoda, amit ma ünnepélyesen fel is avattak.

Az avatóünnepségen köszöntőt mondott Németh Gergely polgármester, Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő. Tóth Imre plébános megáldotta a felújított intézményt.
Kovácsné Varga Tünde óvodavezető köszönetet mondott a munkáért, és ajándékokat adott át a meghívottaknak.
Funtek János jegyző ismertette a szanyi óvoda és a felújítás történetét.
Szanyban az 1950-es évektől az óvoda előbb a kastélyban, majd később ezzel párhuzamosan, szanyiasan a Páp utcán működött. A tanácsi vezetés a 70-es évek végén szorgalmazta új óvoda épület építését. A beruházás állami pénzből 1980-ban valósult meg a jelenlegi helyén négy csoporttal, száz férőhellyel és a hozzá kapcsolódó konyhával. 1992-ben az új óvoda önkormányzati beruházás keretében további csoportszobával bővült, így a legkisebbek is az új intézménybe kerülhettek. Volt időszak, amikor az óvoda hat csoporttal működött, de a gyermeklétszám csökkenésével a csoportok száma fokozatosan csökkent. Mivel az épület állaga főleg a lapostető miatt folyamatosan romlott, előbb 2007-ben próbálkoztak, majd 2010 év elején már sikeresen, egyszerre két forrásra pályáztak a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében és az Önkormányzati Minisztérium által kiírt pályázatra.
- Pályázatunk 41.894.267.- Ft támogatásban részesült, amely 90 %-os támogatottságot jelent. Korábban az önkormányzati miniszter értesítése is megérkezett a pályázati támogatásról, mely szerint a támogatási összeg 13.810.000.- Ft, melyhez saját forrásként az ÁFA összegét kellett biztosítani. A két pályázat jól kiegészítette egymást, ezekből szinte minden elképzelésünket megvalósíthattuk.
Szany Nagyközség Képviselő-testülete közbeszerzési eljárás keretében a SZANYÉPSZER Kft-t bízta meg a munkák kivitelezésével. Örvendetes, hogy a munkákat a helyi embereket foglalkoztató és helyi alvállalkozóknak munkát adó cég kapta. A kivitelező határidőre, ez év június 30-ra az építési munkákat befejezte.
A központi óvodához 2007. évben a körjegyzőségünkhöz tartozó két község, Rábacsanak és Rábaszentandrás óvodája tagóvodaként csatlakozott. Természetesen szívesen fogadtuk a kistestvéreket. Ekkor az intézmény a Kerekerdő Körzeti Óvoda nevet vette fel.
Tudjuk, hogy a kerekerdő méltó élőhely, az erdész, a növény- és állatvilág számára. Reméljük, hogy a felújított intézmény hasonló körülményeket biztosít az óvoda dolgozói és az ellátott óvodás gyermekek, a jövő nemzedéke számára. –mondta Funtek János jegyző a beszédében.

Címkék: szany

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 16:00, kedd | Helyi

Az év első öt hetében már 18 gyalogost ütöttek el a megyében, közülük hárman meghaltak

Több gázolás kijelölt gyalogos átkelőhelyen történt.

2023. Február 07. 13:00, kedd | Helyi

Művészeti tábort hirdet a Kerényi György Alapfokú Művészeti Iskola

A tábort akkor rendezik meg, ha február 15-ig legalább 25 jelentkező lesz.

2023. Február 06. 16:00, hétfő | Helyi

Serdülő focitornát rendeztek Szanyban

Képgalériával