Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 10. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Beled Városi Önkormányzat

Tájékoztató a beledi képviselő testület üléséről

Tájékoztató a beledi képviselő testület üléséről

Beled Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. szeptember 5-i testületi ülésének rendeletei és határozatai

- Elő napirendi pont keretében tárgyalta a Képviselő-testület a 2013. évi költségvetési rendeletének módosítását, amelyet a saját hatáskörben történő változások költségvetésben történő átvezetése indokolt. A Beledi Szociális és Gyermekjóléti Társulás jogi személyiségűvé válása július 1-től az elfogadott költségvetés szerkezeti átdolgozását, és új alapokra helyezését tette szükségessé.

- Második napirendi pontban az önkormányzat 2013. évi költségvetésének első féléves végrehajtásáról készített beszámolót fogadta el a testület. A beszámolóból kitűnik, hogy a kiadások és bevételek az első félévben időarányosan teljesültek, finanszírozási gondok az év során még átmeneti jelleggel sem merültek fel az önkormányzatnál és intézményeinél. Az önkormányzata pénzkészlete június 30.-án 78.556.846. Ft volt.

- Ezt követőn a képviselő-testület saját második féléves munkatervét fogadta el az SZMSZ-ben foglaltaknak megfelelően a képviselők javaslatait figyelembe véve.

- Negyedik napirendi pontban a Beledi Általános Működési Központ Szervezeti és Működési Szabályzatát fogadta el a testület. A Szabályzat átdolgozását a szervezeti változások tették szükségessé, nevezetesen az Általános Iskola január 1-től az állami Klébersberg Intézményfenntartó Központ fenntartásába és működésébe került át. Az ennek következtében létrehozott új intézmény – társulási megállapodás nélkül – önálló intézményi keretek között látja el a köznevelési törvényben meghatározott feladatokat. Gazdálkodási jogköre és feladatai tejes egészében átkerültek a közös önkormányzati hivatalhoz.

- Döntést igénylő ügyek között először a Szmatona Kft. ajánlatát elfogadva az óvodai gázkazánok szakszervízelésére és a napkollektoros rendszerének felülvizsgálatára kötött vállalkozói szerződést az önkormányzat összesen 645.653. Ft (ÁFÁ-val együtt) vállalkozói díjért. Ennek fejében a cég elvégzi a napkollektoros rendszer vizsgálatát, mosatását, a kollektorok takarását ponyvával és a kazánok szakszervízelését.

- A következőkben a Füzes utca útfelújításáról döntött a testület, illetőleg kiválasztotta a kivitelezőt a Strabag Kft., mint legkedvezőbb ajánlattevőt. A Rácz köztől a Pacsirta utcáig történik meg a Füzes utcában a burkolat felújítás és a padkaépítés összesen 7.205.144.Ft+ÁFA vállalkozói díjért, amely magában foglalja az anyagköltséget és a munkadíjat egyaránt.

- Ezt követően az önkormányzat tulajdonában lévő Rákóczi utca 158. és a Füzes utca 2. szám alatti önkormányzati lakások bérleti jogviszonyát hosszabbította meg a testület a jelenlegi bérlőkkel, az első esetben 2014. március 31-ig, utóbbi esetében pedig 2014. augusztus 31-ig.

- Negyedik döntést igénylő ügyként a Kapuvári Mentők Egyesületének kérelmét támogatta a testület és egyszeri jelleggel 50.000. Ft támogatást szavazott meg 1db professzionális, motoros váladékszívó készülék vásárlásához.

- Következő döntést igénylő ügy keretében az államtulajdonában lévő ingatlanok térítés nélküli visszaigényléséről határozott a testület. Az összes körülményt mérlegelve az állam által felajánlott 3 ingatlan közül kizárólag a beledi 1569 hrsz-ú „kivett beépítetlen terület” megnevezésű 1380m² nagyságú ingatlant kívánja tulajdonba venni és hasznosítani. A másik két ingatlan átvétele nagyságánál és elhelyezkedésénél fogva olyan plusz költségeket jelentene az önkormányzatnak, amelyet nem kíván felvállalni.

- Ugyancsak döntést igénylő ügyek között foglalkozott a testület az önkormányzat tulajdonában lévő „volt Betonárú” lebontandó és felújítandó épületeiről. Hosszas vita után úgy foglalt állást, hogy a tervező ajánlatát figyelembe véve az irodaházat a szociális épülettel együtt, továbbá a portát és garázst, durizol csarnokot, a 4-es gyártócsarnokot és a terület közepén elhelyezkedő raktárépületet tartja meg, illetőleg javasolja felújításra. A fennmaradó többi, rendkívül rossz műszaki állapotban lévő épület bontását nyilvános árverésen fogja meghirdetni, és értékesíteni (a bontás ellenében, a törmeléket eltakarítva).

- Utolsó döntést igénylő ügyként – az Egyesített Szociális Központ vezetőjének indítványára – a városban élő nehéz anyagi és szociális helyzetű nagycsaládosok részére két „szükséglakás” megvásárlásáról döntött a testület 3, illetve 2.5 millió Ft vételárért. A két családi házat a rászorulóknak bérleti konstrukcióval kívánja tulajdonba adni a vételár kamatmentes formában történő törlesztésével.

- Végül az idei Pünkösdi –Fesztivál értékeléséről és költségeinek elszámolásáról hallgatta meg a testület a Polgármester asszonyt.

Címkék: önkormányzat, beled

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás