Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Február 16. 21:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. február 13-i üléséről

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. február 13-i üléséről

Első napirendként a polgármester és az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének teljesítéséről szóló tájékoztatót tárgyalta meg és fogadta el testület.A vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének a január 31-i határidőre minden érintett elegettett.

Másodikként az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 4/2011. (II. 25.)
önkormányzati rendeletét módosította a testület a költségvetési támogatások, intézményibevételek változása, valamint pótelőirányzatok biztosítása miatt. A rendelet szerint azönkormányzat 2011. évi kiadási főösszege 5.195.845 E Ft, a bevételi főösszege –hitelbevételből származó bevétel nélkül – 5.111.539 E Ft, hiánya 48.306 E Ft.
Harmadik napirendi pontként az egyes helyi kitüntetésekkel kapcsolatos önkormányzatirendeleteket módosította a képviselő-testület. A módosítás szerint az egyes kitüntetésekhezjáruló pénz- és tárgyjutalmak számításának alapja a minimálbér helyett a köztisztviselőiilletményalap lesz. A minimálbér ez év eleji emelkedése ugyanis az önkormányzat költségeitlényegesen növelte volna, az illetményalap alapulvételével azonban a korábbi értékbenszabályozta a testület a kitüntetésekhez járuló jutalmak értékét.
Megtárgyalta a képviselő-testület a mezőőri szolgálat létrehozásáról és működtetésérőlszóló előterjesztést. A képviselő-testület a környezet védelme érdekében támogatta a mezőőriszolgálat elindítását, majd a bizottságok javaslatára úgy döntött, hogy a vadásztársaságokkalvaló egyeztetés után márciusban ismételten napirendjére veszi a szolgálat kérdését.
Ezt követően a tárgyalta a képviselő-testület az önkormányzat 2012. évi költségvetésérőlszóló rendelet alkotására vonatkozó javaslatot, amelynek elfogadását nem támogatta. Aköltségvetési rendelet megalkotása érdekében rövid időn belül ismételt egyeztetésre kerül sora következő hetekben.
A város szerkezeti tervének, valamint Csorna város külterületének övezeti rendszerérőlés helyi építési szabályzatáról szóló 12/2002. (V. 31.) rendelet módosításáról határozott aképviselő-testület a megújuló energiaforrások létesítményeinek elhelyezésére kijelölt területbővítése miatt.
Módosította a testület a kéményseprő- ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről33/2005. (XII. 9.) önkormányzati rendeletét az ÁFA mértékének 25 %-ról 27 %-ravaló változása miatt. A díjemelés mértéke az ÁFA változás miatt bruttó 1,6 %-os.
Döntött a képviselő-testület az önkormányzat tulajdonáról és a vagyonnal való
gazdálkodás egyes szabályairól szóló 12/2003. (VI. 10.) önkormányzati rendelet
módosításáról. A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény rendeletalkotásifeladatként írta elő az önkormányzat számára, hogy a forgalomképtelennek minősülővagyonából jelölje meg azokat a vagyonelemeket, amelyeket nemzetgazdasági szempontbólkiemelt jelentőségű nemzeti vagyonelemnek minősít.
Módosította a képviselő-testület a Farád és Sopronnémeti Községek ÖnkormányzataivalGondozási Szolgáltatási Társulás működtetésére létrejött társulási megállapodást.A módosítást létszám-átcsoportosítás tette szükségessé.

Horváth Péterjegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?