Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. Június 01. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Tanácsok a vízfelhasználásra a nyári melegben

Tanácsok a vízfelhasználásra a nyári melegben

Mikor töltsük a medencét, mikor locsoljunk?

A nyári időszakban mindenkinek jól esik egy kis otthoni felüdülés, melyre tökéletes megoldást jelenthet egy hűsítő csobbanást a kerti medencében.
A családi házas és kertvárosias övezetekben egyre népszerűbbek a fix telepítésű medencéken kívül a gyorsan és praktikusan felállítható családi medencék, melyek előkészítésük során nagy víz felhasználást igényelnek. Ezért a hirtelen beköszöntő jó idő következtében felhívják a vízfelhasználók figyelmét az alábbiakra:

A nyári lubickolás sok örömet és kellemes kikapcsolódást tud okozni számunkra, azonban érdemes nagyobb gondot fordítani ezeknek a vizes szórakoztató eszközeinknek az előkészítésére. A meleg hónapokban megnövekszik a vízkészlet felhasználása, és ha sokan egy időben, hirtelen töltik fel medencéjüket, az a rendszer üzemállapotát, áramlását befolyásolja és a víz felkeveredését okozhatja a hálózatban, ami pedig vízminőségi problémákat idézhet elő.

Ezért szeretnénk kérik a fogyaszókat, hogy kerti medencéjük feltöltését ne hirtelen végezzék el, hanem lassabb ütemben 2-3 napra tervezzék. Célszerű továbbá a nyári csúcsfogyasztás miatt az automatikus öntözőberendezéseket is az éjszakai órákban este tizenegy órától a hajnali órákig működtetni. Mindez nem csak a vízhálózat működését segíti, de a növényzetnek is kedvezőbb.

A Pannon-Víz Zrt. célja, hogy a nyári meleg időszakban megnövekedett fogyasztás mellett is kiváló minőségű ivóvizet tudjon biztosítani felhasználói számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:00, csütörtök | Helyi

Bababörze lesz szombaton Csornán

Játékok, gyerek és felnőtt ruhák

2024. Július 17. 16:00, szerda | Helyi

Állásajánlat Csornán

Jelentkezzen!

2024. Július 17. 13:00, szerda | Helyi

Kánikulában még jobban figyelni kell a biztonságos közlekedésre!

...hogy mindenki hazaérjen.

2024. Július 17. 09:00, szerda | Helyi

Ingyenes ideiglenes parkoló Csornán

Tájékoztató