Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 04. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Bágyogszovátért Egyesület

Tanévnyitó Bágyogszováton

Tanévnyitó Bágyogszováton

Bágyogszováton is visszaültek a diákok az iskolapadba, megkezdődött az új tanév.

Felújított szép épületben, új igazgató irányításával, 100 százalékos szakos ellátottsággal kezdi meg tanulmányait a bágyogszováti József Attila Általános Iskola 172 tanulója.

Szeptember 3-án megszólalt a csengő, véget ért a nyári szünet, az új iskola 31. évében ünnepélyes tanévnyitóval megkezdődött az év.

Szitáné Egyházi Katalin köszöntötte az iskola tanulóit, tanárait, a megjelent hozzátartozókat, szülőket, a fenntartó önkormányzatok képviselőt. Tanévnyitó beszédében köszönetet mondott az önkormányzatoknak, a dolgozóknak azért, hogy jó körülmények között fogadhatják a tanulókat. Külön üdvözölte az első osztályosokat, akiket az általános iskola kitűzőjével egyúttal az intézmény tagjaivá is avattak.
Az első osztályos diákok közül Pölöskei Veronika és Tóth Nóra mondott iskolaköszöntő verset, a nyolcadikos Vitéz Gábor is verssel üdvözölte az új tanévet.
Horváth László polgármester Bágyogszovát Önkormányzata nevében üdvözölte a megjelenteket. Ünnepi köszöntőjében kiemelte a pedagógusok szerepét a tanulók jellemének formálásában, jó erőt egészséget kívánt mindenkinek az új tanévhez.

Hagyományteremtő szándékkal az önkormányzat által adományozott hársfákat ültettek az iskola udvarán, melykre szalagot kötöttek az első és az ötödik osztályos tanulók osztályfőnökükkel. A polgármester jelképesnek nevezte a fák ültetését. Hisz ahogy a fák a gondos ápolástól erőre kapnak, növekednek, majd egyszer termést hoznak, úgy erősödik, növekedik a tanulók tudása a pedagógusok munkája által.

Ebben az évben 172 diák kezdte meg tanulmányait, közülük 35 alsótagozatos a rábapordányi tagiskolában tanul. Az iskola tanulói közül 91 fő bágyogszováti, 63 rábapordányi, 15 bodonhelyi, 3 kisbaboti.

Címkék: Bágyogszovát, iskola

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.