Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Január 18. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tanultak és jól vizsgáztak az önkéntes tűzoltóink

Tanultak és jól vizsgáztak az önkéntes tűzoltóink

Kisgépkezelői vizsgát tettek Győrben.

A 2016. évi BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt pályázaton több önkéntes tűzoltó egyesület nyert jogosultságot kisgépkezelői és gépjárműfecskendő kezelői tanfolyamon való részvételre. A még novemberben megtartott kisgépkezelői tanfolyamok lezárásaként január 17-én a megyében együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesületeknek tűzoltó technika kezelő vizsgát tartottak a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.

Műszaki mentés gépkezelői és gépjárműfecskendő kezelői típus vizsga feltétele volt a tűzoltó alaptanfolyam - 40 órás tanfolyam - megléte. Tehát csak olyan személy vehetett részt a képzésen, majd a vizsgán, aki az egyesület szaktevékenységet végző tagja és tűzoltó alaptanfolyami végzettséggel rendelkezik.

Motoros láncfűrész tanfolyamot a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, szivattyú alaptanfolyamot a kapuvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, áramfejlesztő tanfolyamot a csornai katasztrófavédelmi őrsön, feszítő-vágó tanfolyamot pedig a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokságon szervezett igazgatóságunk.

A tanfolyamokat lezáró elméleti és gyakorlati vizsgát a BM Katasztrófavédelmi Oktatási Központ műszaki szakcsoportjának tanárai, Major Lajos tűzoltó alezredes, Túri Roland tűzoltó százados és Koncsik Géza tűzoltó törzszászlós tartották. Munkájukat segítette a megyei tűzoltósági főfelügyelő, Galumba Lajos tűzoltó alezredes, a mosonmagyaróvári katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője, Horváth Gábor tűzoltó alezredes és a soproni hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Horváth Ákos tűzoltó őrnagy.

Sikeres vizsgát tett 65 fő önkéntes tűzoltó Farád, Kunsziget, Csorna, Pereszteg, Bogyoszló, Fertőrákos, Nagycenk, Veszprémvarsány és Győrszemere Önkéntes Tűzoltó Egyesületéből, illetve kilenc fő a Rába Front és a BOS létesítményi tűzoltóságától érkeztek.

A sikeres vizsga után az egyesület tagjai a BM KOK által kiállított technika-kezelői igazolványt kapnak, melyet meg kell őrizniük, később ezzel tudják bizonyítani, hogy rendelkeznek az előírt képesítéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.