Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2021. Július 12. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Sopron-Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tarlótüzek, balesetek, viharkárok tették próbára a múlt héten a megye tűzoltóit

Tarlótüzek, balesetek, viharkárok tették próbára a múlt héten a megye tűzoltóit

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten százharminckettő eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

A tűzesetek és műszaki mentések során tizenhárman sérültek meg, két ember pedig életét vesztette.

Közel száz négyzetméteren égett a száraz fű Kapuváron, a Szabadság utca végén, hétfő délután. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a szabadtéri tüzet.

Kamionnal ütközött két személyautó kedd este az M85 autóút 4-es kilométerszelvényénél, Csorna irányában. A győri hivatásos tűzoltók és a börcsi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították az egyik gépkocsit. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel kórházba szállította.

Több helyen is szabadtéri tüzek adtak munkát szerdán Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak. Délután Csapod és Cirák között a kavicsbánya közelében égett mintegy három hektáron a száraz fű. A kapuvári és sopronkövesdi hivatásos, valamint a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók közös erővel fékezték meg a lángokat. Este az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a száznegyvenhetes kilométerszelvénynél gyulladt meg két helyen is a száraz fű, amit a lébényi hivatásos tűzoltók oltottak el. Szintén az esti órákban Téten a Zrínyi utca végénél pedig egy hektáron égett a tarló és a rendre rakott szalma. A helyi és győrszemerei önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltók mellett a győri hivatásos tűzoltók is részt vettek a lángok megfékezésében.

Füstölő kombájnhoz riasztották a mosonmagyaróvári hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat csütörtökön délután Levél határába. Az aratást végző mezőgazdasági munkagép füstölését az ott lévők két porral oltóval megszüntették, a tűzoltók a felforrósodott alkatrészeket egy vízsugárral visszahűtötték. A tűz a tarlóra nem terjedt át.

Mintegy tíz hektáros területen kapott lángra a tarló, az erdő aljnövényzete és több szalmabála Markotabödöge térségében pénteken délután. A lébényi, a csornai, a győri és a kapuvári hivatásos, valamint a bősárkányi önkéntes tűzoltók nyolc vízsugárral dolgoztak a lángok megfékezésén, az egységek munkáját erőgép is segítette.

Vízelvezető árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó Lázi határában, a Veszprémvarsány felé vezető úton vasárnap délelőtt. A balesethez a pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és biztosították a baleset helyszínét. A mentők két embert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A vasárnap hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak is adott munkát. A hétfő reggeli órákig ötvennyolc beavatkozást végeztek, ennek nagy része vízeltávolítás volt pincékből, alagsori helyiségekből. Az eső okozta beavatkozások mellett a zivataros idővel érkező villámlás is okozott kisebb károkat, épületek tetejét, kéményét károsította négy esetben, és néhány kidőlt fát, lehasadt faágat is eltávolítottak a tűzoltók.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 28. 16:00, csütörtök | Helyi

Ne legyen se bűncselekmény, se baleset áldozata halottak napján!

A rendőrség idén is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szeretteinkre biztonságban emlékezhessünk.

2021. Október 28. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2021. Október 28. 09:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás ünnepi rendje

Mikor tegyük ki a kukát?

2021. Október 27. 13:00, szerda | Helyi

Felújítási munkák miatt csak korlátozott ügyfélfogadás lesz pénteken a csornai kormányablakban

A NAV-ablak ezen a napon zárva lesz.