Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 05. 11:01, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok

Taroltak a traffipaxok 2021-ben a magyar utakon!

Taroltak a traffipaxok 2021-ben a magyar utakon!

Közel 16,3 milliárd forintnyi összbírságot kaptak a felelőtlenül száguldozók.

Félmilliónál is több bírságcsekket postáztak ki 2021-ben a száguldozó járművezetőknek hazánkban. A sebességkorlátozásokat túllépőkre összesen közel 16,3 milliárd forintnyi bírságot szabott ki a rendőrség.

Érdekes, ugyanakkor elgondolkodtató adatok kerültek nyilvánosságra: a tavalyi évben összesen 515 028 darab gyorshajtásos bírságot kaptak a hazai utakon felelőtlenül száguldozó járművezetők. Bár a 2020-as adatokhoz képest a fenti szám 17 százalékkal kevesebb, ám továbbra is rendkívül magas – derül ki a Vezess kérésére az ORFK által kiadott statisztikákból.

Hazánk piacvezető autós szaklapjának elemző cikkéből azt is megtudhatjuk, hogy napra lebontva még inkább elgondolkodtató a lefülelt gyorshajtók száma, hiszen 2021 minden egyes napján átlagosan 1411 alkalommal rögzítette az adott úton megengedett sebességhatár jelentős túllépését az 525 készülékből álló VÉDA-rendszer.

A sebességkorlátozásokat túllépők számára kiszabott bírságösszeg is jelentős; a büntetésekből befizetett összeg 16 289 805 006 forintra rúg. Tovább bontva még ijesztőbbnek tűnik a gyorshajtók száma, 2021 minden egyes napján átlagosan 44,6 millió forintnyi büntetésről indított útnak csekket a hatóság.

A Vezess összeállításából kiderül még az is, hogy az ORFK idén újabb 40 darab, mozgás közbeni sebességmérésre is hitelesített traffipaxot vásárol. A nettó 296 millió forintba kerülő műszerek az év közepe táján állhatnak majd legkorábban üzembe. A rendőrség vezetői egyelőre nem döntöttek az új készülékek bevetési helyéről, elosztásukról várhatóan közvetlenül a szállítás előtt születik javaslat a közlekedésbiztonsági helyzet és a rendőrség feladatainak függvényében. Azt viszont már most elárulta az ORFK az autós szaklapnak, hogy milyen eredményt várnak: még több gyorshajtó megbüntetését, ezáltal a sebességtúllépések visszaszorítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére