Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2023. Március 31. 19:00, péntek | Belföld
Forrás: Átlátszó

Tarra vágták az erdőt az uniós támogatásból épült lombkorona sétány építése közben

Tarra vágták az erdőt az uniós támogatásból épült lombkorona sétány építése közben

Filemon Mihály még mint magánszemély nyújtotta be 2018-ban a kérelmet, ám a pénzt 2021-ben, már polgármesterként ítélték neki oda.

Az eredeti tervek szerint az 50 méter hosszú sétányt a fák lombkoronájának a szintjébe álmodták meg, most egy pusztaság közepén áll Nyírmártonfalván.

Régi igazság, hogy csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek. Vagy mertek nagyot álmodni. Nyírmártonfalva fideszes polgármestere azok közé tartozik, akik nem futamodnak meg az álmaik elől. Ha valamit a fejébe vesz, azt tűzön-vízen keresztülviszi. Most például egy lombkoronasétány épült az alföldi faluban, uniós pénzből, ahogyan kell, hatvanmillió forintért. Egyetlen apró szépséghibája van, mégpedig az, hogy amerre a szem ellát, sehol egy fa, ebből kifolyólag lombkorona sincs.

Erről is szól az Átlátszó filmje.

A történet megihlette az "internet művészeit". Ahogy lenni szokott hasonló esetekben, sorra jelentek meg a mémek. Sírva vigad a magyar.

Végül ismerkedjünk meg Nyírmártonfalva címerével (forrás https://www.nemzetijelkepek.hu/nyirmartonfalva-kozseg)
Ez nem vicc! Bár sok mindent megmagyaráz...

Címer típus: Önkormányzati címer
Leírás
Nyírmártonfalva község címerének alapját két oldalán ívesen, illetve felső csúcsain 45 fokban lemetszett, alul csúcsban végződő pajzs képezi, melynek felső kétharmadában lévő kék mező az égboltot, az alsó harmadában lévő zöld domborzat a földet jelképezi. A pajzsot ezüstkeret fogja körbe. Ezen belül helyezkedik el egy ezüstbalta, heraldikailag balra néző éllel. A pajzson kívül mindkét oldalon tölgy, illetve akáclevél szegélyezi a címerpajzsot. A címerpajzs bal oldali részén a tengelytől felfelé tölgy, alsó irányban pedig akáclevél öleli arany- és zöld színben. Ez ismétlődik meg a pajzs jobb oldalán ezüst- és zöld színben.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 13:00, szombat | Belföld

Magyarországon közel 300 ezer méhcsalád pusztul el minden télen

Mit tehet egy átlagos ember a méhek védelme érdekében?

2023. Június 03. 11:10, szombat | Belföld

Orbán Viktor Törökországba utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Ankarába utazik, ahol részt vesz Recep Tayyip Erdogan török köztársaság elnök hivatali beiktatásán - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 03. 11:08, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren!

Be kellene végre látnia mindenkinek: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak! - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.