Hírek
2024. Szeptember 05. 07:33, csütörtök |
Életmód
Forrás: MTI
Tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka
A parlagfű pollenkoncentrációja országosan nagyon magas, tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka - közölte honlapján a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.
Azt írták: ezekben a napokban tetőzik a parlagfűszezon. A pollenterhelés országszerte nagyon magas, az Alföldön sokfelé extrém magas.
A hét első napjain megélénkülő keleti szél a Dunántúlra és a főváros környékére is további nagy mennyiségű pollent szállít, enyhülés a következő napokban még nem várható.
A többi lágyszárú allergén közül a csalánfélék pollenkoncentrációja országosan közepes, a libatopféléké a közepes-magas, az ürömé és a kenderféléké az alacsony-közepes tartományban alakulhat.
A pázsitfűfélék, az útifű, a lórom, valamint a szerbtövis, a rézgyom és az ernyősvirágzatúak virágporának mennyisége országosan alacsony.
A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma országosan magas, az Epicoccumé alacsony.
Kiemelték: a parlagfűre érzékenyeknél már jelentkezhettek erős tünetek, amelyek a pollenkoncentráció emelkedésének hatására fokozódhatnak, jelentkezhet orr- és szájnyálkahártya viszketés, orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Szeptember 28. 19:00, szombat | Életmód
A klasszikus bacon-tojás páros öt árnyalata
Edd otthon, vagy vidd magaddal!
2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód
Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren
Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.
2024. Szeptember 28. 09:03, szombat | Életmód
24 óra, 24 mese: különleges mesemaratonnal csatlakozik a közmédia a magyar népmese napjához
2024. Szeptember 27. 07:46, péntek | Életmód
A gasztronómia áll a Múzeumok Őszi Fesztiváljának középpontjában
Minőségét megőrzi! mottóval szeptember 30-án kezdődik a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Az országos rendezvénysorozat idén a gasztronómiai kultúrát és annak múzeumi vonatkozásait állítja a középpontba.