Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2022. Szeptember 29. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tartsuk tisztán a vízelvezető árkokat!

Tartsuk tisztán a vízelvezető árkokat!

Az elmúlt évek során megváltozott időjárási körülmények egyre inkább ráirányítják a figyelmet a megelőzés és az öngondoskodás fontosságára.

A heves esőzések gyakran okoznak villámárvizeket, illetve a településeken végigzúduló csapadékáradatot. Több alkalommal is előfordult, hogy néhány óra alatt akár egy havi átlagos csapadékmennyiség is lezúdult, melyet képtelenek voltak elvezetni az érintett települések belterületi csapadékvíz elvezető rendszerei.

A heves esőzések által okozott károk elkerülhetők vagy jelentősen mérsékelhetők, ha a vízelvezető rendszereket folyamatosan karbantartjuk.

A közterületen lévő árkok, nyitott csatornák, folyókák, átereszek tisztántartása, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásának biztosítása - az ingatlan előtti szakaszra terjedően - az ingatlan tényleges használójának kötelessége.

A nagy mennyiségű csapadék következtében fokozottan terhelődhetnek a vízelvezető árkok, árokrendszerek, ezért rendszeresen el kell végezni a szükséges karbantartási munkálatokat, törekedve arra, hogy a vízelvezető rendszerek bármikor képesek legyenek betölteni rendeltetésüket. Az esőzések jelentős mennyiségű iszaphordalékot hordhatnak be az árkokba a szántóföldekről, földes utakról, melyek az árkok eliszapolódását okozzák.

Fontos, hogy az év minden időszakban ellenőrizzük az árkok, átereszek átjárhatóságát, tisztaságát, hiszen ezzel jelentős károktól óvhatjuk meg ingatlanunkat!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 26. 16:00, kedd | Helyi

Eboltás Győrsövényházon

Az ebek veszettség elleni védőoltása kötelező.

2023. Szeptember 26. 13:00, kedd | Helyi

Traktor ütközött a személygépkocsival a 85-ös főút kereszteződésében

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az ismeretlen károkozó felderítésében.

2023. Szeptember 26. 09:00, kedd | Helyi

Álláslehetőség a hanságligeti Palett-ex Kft.-nél

Jelentkezzen!

2023. Szeptember 25. 16:00, hétfő | Helyi

A megyében hatvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 38. héten történt.