Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Február 15. 17:49, péntek | Életmód
Forrás: Szent Katalin Gyógyszertár - Kapuvár

Tavaszi méregtelenítés

Tavaszi méregtelenítés

A Szuperinfó a héten Egészség-Életmód melléklettel jelent meg. Cikksorozatunkban ezt az összeállítást olvashatják további témákkal kiegészítve.

Tavaszi méregtelenítés Schüssler-sókkal

A tavasz a megújulás időszaka, minden új életre kel. A hagyományos nagytakarítás mellett, miért ne fordíthatnánk némi figyelmet (és persze időt) szervezetünk regenerálásra is?

A tél folyamán számtalan káros környezeti hatás éri testünket és lelkünket egyaránt. A hideg, a sötétség, a mozgásszegény téli bezártság, az elfogyasztott nehéz ételek mind kedvezőtlenül hatnak ránk. A felgyülemlett méreganyagok amellett, hogy gátolják szerveink megfelelő működését; hangulatunkra, közérzetünkre is rányomják bélyegüket. A szokásos diéták, tisztító kúrák sok áldozatot követelnek, azonban a kívánt hatás gyakran elmarad. Szervezetünk egyensúlyának helyreállítására azonban létezik egy egyszerűen alkalmazható és bizonyítottan hatékony, természetes megoldás: a Schüssler-terápia.

A Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler által kifejlesztett terápiás módszer ereje 12 ásványi só gyógyító hatásában rejlik. Közülük három só alkalmas több szervünkre is kiható, szélesebb körű méregtelenítési kúrára. Honnan tudjuk, hogy épp melyik sóra lenne szükségünk? A megfelelő szerek kiválasztásában az arcdiagnosztika segít bennünket. Testünk számos üzenetet hordoz aktuális állapotáról, amelyek arcunkról könnyedén leolvashatóak. A szakemberek által végzett arcdiagnosztika segítségével egyértelműen meghatározható, mely ásványi sókra szomjazik szervezetünk. (A megfelelő só, az erősség és adagolás megállapításánál kérje szakértő segítségét!)

Hogyan is működnek a Schüssler-sók?
Kezdjük a sók ismertetését a „nagy méregtelenítőnek” nevezett szerrel. Elsősorban a májat, a bőrt és a nyálkahártyákat célozza meg, fokozza a méregtelenítési és kiválasztási folyamatokat. Használhatjuk, ha szemzugunk belső részénél barnás-sárgás elszíneződést látunk, amely az egész szem körüli területre is kiterjedhet. A bőr különböző pigmentációs zavarainál is gondolhatunk rá, például szeplő, barna foltok, májfolt, pigmenthiányos állapot. Lelki síkon hangulatjavító, harmonizáló.

A Schüssler-sók közül a salaktalanítás során gondolhatunk még a folyadékháztartás sójára is. Ez a szer segíti eltávolítani a sejtek közötti térben lerakódott mérgeket. Arcdiagnosztikájánál megfigyelhetőek a főleg az orron, állon, homlokon látható tág pórusok. Jellemző a püffedt arc, ragacsos szemhéj, száj körüli berepedés (szájszögletben), herpesz. Lelki síkon segít feldolgozni a régi sérelmeket, bánatot.

Előfordul, hogy reggelente a tükörbe nézve kis duzzanatokat, „táskákat” veszünk észre a szemünk körül. Ekkor vehetjük hasznát a terápiában a természetes vízhajtónak nevezett sónak. Gondolhatunk rá különböző ödéma képződéssel járó eseteknél (lábak, kezek, szemhéjak). Hatással van még a májra és az epehólyagra is. Arcdiagnosztikai jele orrunk, arcunk pirosas, vöröses, rosaceás gyulladása. Mindezek azt mutatják, hogy vesénk működése támogatásra szorul, szükség van a természetes vízhajtóra. Rendszeresen gyógyszert szedők esetében orvossal történő konzultáció is szükséges!

A fenti három Schüssler-só segít szervezetünk méregtelenítésében. A sók hat-nyolc hétig tartó váltakozó szedése javasolt. Fontos a megfelelő erősség (potencia) választása, az adagolás meghatározása. Gyerekeknek a méregtelenítésre kevésbé van szükségük. Tejcukor érzékenyek nem szedhetik!

A kezdeti időszakban a méreganyagok fokozottabb ütemű távozása miatt lehetnek nem kívánt mellékhatások, - például levertség, fejfájás, pattanások a bőrön – amelyek átmeneti jellegűek.

Legfontosabb szabály a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. A salaktalanítás idején erre fokozottan figyelni kell. Ezzel a módszerrel önsanyargatás nélkül csökkenthetjük a szervezetünkben felhalmozódott méreganyagokat. Nincs szükség önmegtartóztatásra, sem arra, hogy bármit is megvonjunk önmagunktól. A recept egyszerű: a megfelelő só kiválasztása és rendszeres alkalmazása + kellő mennyiségű folyadék.

A Schüssler-terápia szelíd gyógymód, amely már több mint 130 éves múltra tekint vissza. Ha esélyt adunk a módszernek, fontos szem előtt tartanunk, hogy a szerek használatakor nincs napok alatti látványos változás. Türelemre, kitartásra van szükség, hiszen a homeopátiához hasonlóan belülről kifelé haladva gyógyulunk. Először bensőnk megbillent egyensúlya áll helyre, amelyet a gyógyulás szemmel látható testi jelei később követnek. A módszer hatékonysága bizonyított, világszerte egyre többen választják a Dr. Schüssler-féle terápiát. Ön hisz az ásványok természetes gyógyerejében? Tegye próbára a Schüssler-sókat!

(Felhasznált irodalom: Dr. Farkas Orsolya és Dr. Sasvári Ferenc előadásai, jegyzetei)


Salaktalanítás homeopátiával

Nagyszerű séma lehet a homeopátiás méregtelenítés során az alábbi program:

vasárnap Sulphur C30 1x5+ Berberis D12 3x5
hétfő Nux vomica C30 1x5 golyó+Berberis D12 3x5
kedd Sulphur C30 1x5+ Berberis D12 2x5
szerda Nux vomica C30 1x5+Berberis D12 2x5
csütörtök Sulphur C30 1x5+Berberis D12 1x5
péntek Nux vomica C30 1x5+Berberis D12 1x5

A mennyiségek golyócskában értendőek. A Sulphur általános és bőrméregtelenítő, a Berberis a vesén át, a Nux vomica pedig a májon keresztül salaktalanít.

Salaktalanítás Phönix rotációs kúrával

1.-2.-3. nap Phönohepan 3x20-40 csepp+Lymphophön 3x10-20 csepp
4.-5.-6. nap Solidago 3x20-40 csepp+Lymphophön 3x10-20 csepp
7.-8.-9. nap Antitox 3x10-20 csepp+Lymphophön 3x10-20 csepp

A phönix rotációs kúra időtartama 45 nap, vagyis 5 ciklus. Vékony testalkatúaknál 20 illetve 10 csepp a dózis, erősebb testalkatúaknál 40 illetve 20 csepp.

Salaktalanítás gyógynövényekkel

Böjtös tea ( Dr. Theiss szerint)

galagonya virágos hajtásvég 21g
csalánlevél 19g
zsurló 18g
szederlevél 16g
máriatövismag 13g
aranyvessző 11g
búzavirágszirom 2g

A galagonya virágos hajtásvég a szív munkáját segíti, használjuk ideges eredetű szívbetegségek esetén is. A csalán levél vizelethajtó hatású, a népgyógyászat vértisztítónak tartja. A zsurló szintén vizelethajtó hatású, ezen kívül nagy kovasav tartalma van, amely a bőrbetegségekben előnyös. A szederlevelet régebben fekete tea pótlására is használták, de van gyógyhatása is, hasmenésre kiválóan alkalmazható magas csersavtartalma miatt. A máriatövismag a máj tisztítását, regenerációját hivatott szolgálni. Az aranyvessző vese- és hólyagtisztító hatású.

Vértisztító tea ( Dr. Theiss szerint)

gyermekláncfű levél és gyökér 26g
málnalevél 21g
csalánlevél 19g
nyírfalevél 18g
bodzavirág 13g
körömvirágszirom 2g
búzavirág 1g

Itt a gyermekláncfű a májra és epére van hatással, ezenkívül vizelethajtó tulajdonsággal is rendelkezik. A málnalevél hasonló a szederlevélhez, magas cseranyag tartalommal rendelkezik, de ezenkívül méherősítő hatást is tulajdonítanak neki. A nyírfalevél vizelethajtó, a népgyógyászat szerint vértisztító hatású. A bodzavirág izzasztó, immunerősítő, enyhe vizelet- és hashajtó hatású. A körömvirág pedig enyhe gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

(Felhasznált irodalom:
Barbara és Peter Theiss: Erdők, mezők patikája
Dr. Borbély Katalin, Dr. Deák Valéria, Dr. Hídvégi Zsófia, Dr. Katona Edit, Dr. Molnár Mariann, Dr. Papp Huba, Dr. Sal Péter, Dr. Sebő Zsuzsanna, Dr. Tóth János: A homeopátia kézikönyve 2.)

Írta:
Bencsicsné Horváth Zsuzsanna, Stánitz Katalin
Szent Katalin Gyógyszertár, Kapuvár, Kossuth L. u. 39.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Bodrogi 90 - Gálaműsorral köszöntik a Kossuth-díjas színészt

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.