Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Április 22. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

Tavaszi virágosztás Kapuváron

Tavaszi virágosztás Kapuváron

A Kapuvári Kertészet termálvízen alapuló kertészetének vezetője Szűcs Kálmán és a város összefogásának eredményeként idén is virágdíszbe öltözik a város.

- A virágos, gondozott környezet önmagában nem vonz turistákat, ám minden idegenforgalmáról nevezetes település törekszik arra, hogy szemet és lelket gyönyörködtető köztereivel, virágágyásaival is emléket hagyjon a hozzájuk látogató vendégekben – vallja Szűcs Kálmán, a Kapuvári Kertészet vezetője. Ezért is támogatta nagy örömmel a Kapukom kft. arra irányuló kezdeményezését, hogy helyben termelt virágokkal virágozzák fel a városi balkonokat, ablakokat.
„Remélem a tavalyinál is több portát sikerül így feldíszítenünk” – mondja Németh D. László, ötletgazda, a városüzemeltető cég vezetője. Hozzáteszi: különös értéke számára az akciónak, hogy kapuvári kertészetből kapuvári ablakokba kerülnek az egynyáriak.
„A gondozott környezet, szép parkok iránti igény mindannyiunkban megvan, csak gyakran a pénz kevés hozzá” - hangsúlyozza Hámori Györgypolgármester.
- „A helyi összefogás erejét bizonyítja, hogy a virágosztáshoz szükséges palántákat jóval a piaci ár alatt, önköltségen tudjuk továbbadni a városlakóknak, akiktől cserébe azt kérjük, házaik, lakásaik ablakaiban mutassák meg, milyen gondos virágkertészek a kapuváriak.”
Az akció tavalyi sikere mellett az igényeknek megfelelően idén már nem csak egyféle virágot osztottak, hanem kedvükre válogathattak különféle muskátlik, petúniák között a virágot kedvelők. Sőt, a kapuvári kertészet idén speciális, a rábaközi klímára szabott, tápanyagokban dús virágföldet is kikevert erre az alkalomra, ami egyben garanciája annak, hogy a növények késő őszig díszei legyenek a portáknak, balkonoknak.
A Szép Kert Szép Környezet mozgalom vezetője Csapó András, a Kapukom főkertésze.
- „A palántákat helyben nevelték, ha úgy tetszik ők is „kapuváriak”, tehát ismerik a helyi klímát. Évről évre többen nevezik be virágos portájukat a versenyre, így azt remélem, az idei mezőnyben szép számmal lesznek díjazott piros muskátlis, petúniás balkonok, előkertek is.”

Tegnap összesen tízezer tő egynyári palántát vásárolhattak a Hany Istók Kerékpároscentrum szomszédságában a kapuváriak. A kis palántákat tízes, a nagyobb növények hat darabos packban kínálták, jócskán a piaci ár alatt.
A futó és álló muskátlik, szimpla és dupla virágzásúak, petúniák többféle színben és méretben, és a speciális kapuvári virágföld, melyet erre az alkalomra kevertek, Szűcs Kálmán kertészetéből valók.

Címkék: kapuvár, virág

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.