Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Július 29. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Tegnap is volt. Holnap is lesz. Mi az?

Tegnap is volt. Holnap is lesz. Mi az?

Holnapra is összehívták a csornai önkormányzat rendkívüli ülését.

Rövid volt a csornai önkormányzati képviselők nyári szünete. Fura szervezési elvekre vall, hogy a tegnapi, egy napirend megtárgyalására összehívott testületi ülés után mire a képviselők hazaértek, már a holnapi rendkívüli ülés meghívója várta őket. Valamiért biztos indokolt nyáron 2 naponta ülésezni, de talán körültekintő szervezéssel az összesen 5 napirendet egy ülésen is megtárgyalhatták volna. 2015 július 30-án 16.30 órára hívta össze a polgármester az újabb ülést a Városháza nagytermébe.

Az első napirendi pontban a 2014 szeptemberi csapadék károk helyreállítására elnyert "vis maior" pályázat egyszerűsített közbeszerzési eljárását zárják le. Az előző ülésen eredménytelennek hirdették a közbeszerzési eljárást, mert a legolcsóbb ajánlat is drágább volt, mint az egyszerűsített közbeszerzés értékhatára. Az új kiírásban sikerült az egyik ajánlatot betuszkolni 15 millió alá, így várhatóan eredményt hirdetnek, és a munkát a HUN-ROAD MOVA ÉPÍTŐ Kft (Győr) nyeri el 14.899. 268.- Ft + ÁFA ajánlatával. Mivel a pályázati támogatás a teljes összeget nem fedezi, ezért az önkormányzat a hiányzó 9 millió forintot saját költségvetéséből biztosítja a javaslat szerint.

A második napirebdben újra módosítják a 2015 évi költségvetést.

A harmadik napirendi pont egészen meglepő címében és tartalmában is. A cím szerint a javaslat "a M85 autóút Csornát elkerülő szakaszának átadása alkalmából 2015 szeptember 12-én rendezendő VÁROSI ÜNNEPSÉG lebonyolításához biztosítandó keret összegéről" szól. Jelenlegi ismereteink szerint kész terve sincs még a Csornát elkerülő M85-nek. Egy szakasza hamarosan elkészül az M86-os elkerülővel közös szakaszon, de ez nem biztosítja még Csorna elkerülését. Annak a tervezése a legutóbbi információk szerint még folyik. Az M85 Győr-Csorna szakaszának egy részét (Győr-Kóny) júniusban átadták. Akkor azt jelezték, hogy az M85 Kóny-Csorna szakaszának átadása szeptemberben várható, de az nem elkerülő. Az M86 csornai elkerülő építése hamarosan befejeződik. Vajon mit avatnak szeptemberben? Talán pontos választ kapunk az ülésen.

Tartalmában azért meglepő a napirend, mert a rendkívül szűkszavú előterjesztés arról szól, hogy az avatás alkalmából városi ünnepséget szerveznek, aminek a várható költsége 6 millió Ft (!), és a város vállalkozóitól kívánják azt beszedni. Nem kevés pénz! A javaslat szerint a város "csak" megelőlegzi a költségeket, amit a vállalkozói befizetésekből visszatöltenek. Úgy kérik a 6 millió forintos keretösszeg megszavazását a képviselőktől, hogy a városi ünnepség tartalmáról egy szót sem szól az előterjesztés. Vajon mi kerül 6 millióba? Talán erre is kapunk választ holnap.

A negyedik napirendi pontban pályázatot írnak ki önkormányzati tulajdonú iparterület bérbeadására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa