Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 10. 11:51, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI illusztráció

TEK-esnek adta ki magát öt csaló Somogyban - 80 milliót akartak zsákmányolni

TEK-esnek adta ki magát öt csaló Somogyban - 80 milliót akartak zsákmányolni

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársának adta ki magát öt férfi, hogy több tízmillió forintot csaljon ki egy vállalkozótól Somogy megyében - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában kedden.

Az M1 tudósítása szerint az öt férfi a TEK munkatársának kiadva magát a kapcsolataira hivatkozva azt ígérte egy vállalkozónak, hogy 80 millió forintért megnyerhet egy több százmilliós közbeszerzési pályázatot. A csalók fekete kommandós ruhába öltöztek, az igazira a megtévesztésig hasonlító fegyverutánzatok voltak náluk, és egy olyan autót is beszereztek, amilyet a TEK műveleti egységei is használnak, kék villogót is felszereltek rá.

A csalást a Nemzeti Védelmi Szolgálat leplezte le. Az öt férfit a Terrorelhárítási Központ fogta el múlt pénteken.

Csapó Gábor, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője az M1-nek elmondta: a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt kezdeményezte öt gyanúsított előzetes letartóztatását. Ezt a Kaposvári Járásbíróság hétfőn elrendelte.

A rendőrség még vizsgálja, hogy az "álkommandósok" hány vállalkozót csaptak még be több százmilliós megrendelés ígéretével - hangzott el az M1-en.

Címkék: csaló, somogy, TEK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -