Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 12. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját

Télen is jó bőrben

Télen is jó bőrben

A hideg időjárás bőrünkön is nyomot hagy: arcunk kiszárad, ráncosodik, kezünkön és testünkön is feszül, viszket a bőr.

Ezeket a tüneteket belülről és kívülről is kezelésbe kell venni.

Tápláljuk a bőrünket belülről!

A bőr számára az egyik legfontosabb vitamin az A vitamin, májban, tojásban, tejben, narancs színű zöldségekben és gyümölcsökben és zöld leveszöldségekben található meg. Plusz cink bevitellel is sokat tehetünk bőrünk egészségéért. A citrusfélékben, savanyú káposztában, paprikában és a legtöbb gyümölcsben megtalálható C-vitamin, valamint a diófélékben és búzacsíraolajban lévő E-vitaminok a ráncokkal veszik fel a harcot. Fontosan ilyenkor a tengeri halakban, diófélékben, magvakban lévő esszenciális zsírsavak, melyek nagymértékben javítják a bőr állapotát.

Hidratáljunk!

Lássuk el bőrünket belülről elegendő folyadékkal. Meleg gyümölcs és gyógyteákkal, szénsavmentes ásványvízzel segíthetünk a szervezetünknek. Kerüljük a koffeint, a cukros üdítőket, a túl sok sót és az alkoholt, mert ezek sok vizet vonnak el a szervezetünkből.

Krémek

A hidegben cseréljük le a könnyed, hidratáló arckrémünket és testápolónkat egy táplálóbb, gazdagabb krémre, amely gondoskodik bőrünk visszazsírozásáról.

Kéz és a száj

Az arcunknál jobban megviseli a hideg az ajkunkat és a kezünket. Ajkunk bőrét ne rágcsáljuk, kenegessük gyakran természetes ápolókkal. Ajkunkat a munkahelyi klímarendszer sem kíméli, a folyamatosan mozgó levegő hatására könnyen kiszárad és sebessé válhat. A kezünket védjük kesztyűvel a hidegben, legyen nálunk kézkrém és használjuk is. Ilyenkor télen a vírusfertőzések elkerülése érdekében érdemes többször, alaposan kezet mosni, ezután jól jön egy tápláló, de nem zsíros kézkrém.

Fotók: pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból