Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2024. Április 03. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete Kapuváron

Teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete Kapuváron

A 13. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten nyolcvanhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhat ember sérült meg.

Kigyulladt egy kisteherautót szállító kamion vontatójának hátsó kereke hétfő éjfél körül Mosonmagyaróváron, a Barátság utcában. Mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek a kamionsofőr leakasztotta a pótkocsit és öt porral oltóval megfékezte a lángokat. A tűzoltó egység vízsugárral visszahűtötte a felhevült kereket és környezetét. Az eset során nem sérült meg senki.

Aljnövényzet égett mintegy ötszáz négyzetméteren kedd délután Győrben, a Sárási úton. A győri hivatásos tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Beton villanyoszlopnak hajtott egy személyautó szerda délután Mosonmagyaróváron, a Halászi úton. A város hivatásos tűzoltói megtámasztották a megdőlt oszlopot, valamint áramtalanították a járművet és a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt. Az autóban csak a sofőr utazott, őt súlyos sérülésekkel kórházba vitték a mentősök.

Trágya és alom égett mintegy ezerkétszáz négyzetméteren, egy szarvasmarha telepen csütörtök délután, Rétalap-Balogpusztán. A győri hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet. Mire az egységek kiérkeztek, az állatokat biztonságos helyre terelték. Az eset során nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete és a hozzáépített melléképület csütörtök este Kapuváron, a Táncsics Mihály utcában. A kapuvári, a csornai és a sopronkövesdi hivatásos, valamint a beledi és osli önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fékezték meg a lángokat. Az egységek kihoztak az épületből két propánbutángáz-palackot, amelyek közül az egyik hőhatás érte, ezt vízsugárral visszahűtötték. Az eset során nem sérült meg senki. A ház ideiglenesen lakhatatlanná vált, ezért a lakók rokonokhoz költöztek.

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó pénteken kora este az M85-ös autóút 6-os kilométerénél, a Sopron felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az autóban csak a sofőr utazott, nem sérült. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt a forgalom egy sávon, váltakozva haladt.

Két személyautó ütközött szombat délelőtt a 86-os főúton, Csorna és Szilsárkány között. A járművekben összesen hárman utaztak, nem sérültek. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, majd levontatták őket az úttestről. A beavatkozás ideje alatt félpályán, váltakozva haladt a forgalom.

Két személyautó, két motorkerékpár és egy kisteherautó ütközött vasárnap délelőtt, az 1-es számú főúton, Győrszentiván térségében. A győri hivatásos tűzoltók az egyik autót és a két motorkerékpárt áramtalanították. A balesetben ketten súlyos sérüléseket, négyen pedig könnyű sérüléseket szenvedtek, őket kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. Az egyik súlyos sérültet helikopterrel szállították a győri kórházba. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A hosszú hétvégén a szeles időjárás miatt harminckét esetben kellett beavatkozniuk a vármegye hivatásos tűzoltóinak. Huszonháromszor riasztották őket kidőlt fákhoz, lehasadt faágakhoz, nyolcszor magasban lógó tárgy eltávolításához kértek tőlük segítséget, valamint egy kisteherautónál is segítettek, amelynek a pótkocsiját lefújta a szél az úttestről. Az esetek során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.