Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 10. 11:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Telnek a gáztárolók

Telnek a gáztárolók

Már 4,3 milliárd köbméter gáz gyűlt össze az ország tárolóiban. Ez több mint az éves fogyasztásunk.

A Magyar Földgáztároló Zrt. létesítményei 61 százalékig megteltek, a másik hazai tárolótársaság, az MMBF készleteivel együtt már 4,3 milliárd köbméter gáz gyűlt össze az országban, ami jóval több az egyetemes szolgáltatás éves gázigényénél - írta a Világgazdaság szerdán.

A cikk szerint 2016-ban a hazai háztartások az egyetemes szolgáltatásban 3,45 milliárd köbméter gázt vételeztek, az egyetemes szolgáltatás pedig összesen 3,87 milliárdot.

A Magyar Földgáztároló Zrt.-nek Pusztaedericsen, Kardoskúton, Hajdúszoboszlón és Zsanán működnek tárolói, együttes kapacitásuk 4,43 milliárd köbméter, és már a hatvanegy százalékuk ki van használva. Ebbe beleértendő az a mennyiség is, amelyet - az előző évek gyakorlatának megfelelően - a Gazprom a sajátjaként tárol Magyarországon, hogy a megugró téli kereslet idején a felhasználókat földrajzilag közelebbről szolgálhassa ki - jegyzi meg a lap.

Címkék: gáz, tározó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére