Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 03. 07:41, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Terhesség alatt is érdemes omega-3-at juttatni a szervezetbe

Terhesség alatt is érdemes omega-3-at juttatni a szervezetbe

A legfrissebb kutatások szerint ha a nők a terhességük alatt is szednek omega-3 zsírsavban gazdag készítményeket, akkor születendő gyermekük kevésbé lesz hajlamos a megfázásra.

Ugyanakkor a kutatók elmondták: a jótékony hatás nem volt drámai mértékű, így az ilyen készítmények szedését egyelőre nem ajánlják majd az orvosok.

A kutatások szerint az 1-3 hónapos csecsemők esetében azoknál a kicsiknél, akik az anyaméhben hozzájutottak az omega-3 zsírsav egyik formájához, a dokozahexaénsavhoz (DHA), ritkábban fordult elő megfázás (38 százalék), mint azoknál, akik nem érintkeztek ezzel az anyaggal (45 százalék) - írja a Pediatrics.

Azt is megfigyelték ugyanakkor, hogy ha az előbbi csoportba tartozó gyerekek mégis megbetegedtek, akkor hamarabb gyógyultak meg, mint azok a társaik, akik magzatként nem jutottak DHA-hoz. A kísérletek alapján a jótékony hatás közvetlenül születés után volt a legerősebb, és az idő múlásával folyamatosan gyengült.

A DHA az orvosok szerint elengedhetetlen a magzat egészséges fejlődéséhez, a terhes nőket azonban az utóbbi időben óva intették a tengeri halak fogyasztásától, mivel húsuk egyre inkább megfertőződik higannyal. A várandós anyák számára kifejlesztett vitaminokban ezért algából kivont DHA található, amely teljesen biztonságos.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kutató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.