Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2012. Február 24. 07:11, péntek | Külföld
Forrás: STOP / MTI

Terrortámadás érte a Mol pakisztáni gázüzemét

Terrortámadás érte a Mol pakisztáni gázüzemét

Egy kisebb fegyveres csoport megtámadta a Mol Pakistannak, a Mol-csoport tagjának manzalai gázüzemét a Tal blokkban még február 11-én. Az incidens során senki nem sérült meg - erősítette meg a Mol csütörtökön az MTI-nek.

A Mol azt közölte: a biztonsági erők azonnali és szakszerű reakciójának, illetve a helyi közösség segítségének köszönhetően a támadókat megfutamították.

A létesítményben kisebb tűz keletkezett, a gázfeldolgozás 5 órán keresztül szünetelt, de a szükséges javítások után az üzem újra teljes kapacitással működni kezdett - közölte az olajipari társaság.

A hírportálok a Business Recorder honlapra hivatkozva arról számoltak be csütörtökön, hogy rakétákkal támadták meg a Mol pakisztáni létesítményét.

Lipták Ernő, a Mol Pakistan ügyvezető igazgatója nyilatkozott a honlapnak, hangsúlyozva, hogy az eset után tárgyalásokat folytatott az illetékes pakisztáni minisztériummal, hogy a létesítmény védelmének megerősítését kérje.

A támadás után nem sokkal a kormányzat megerősítette a Mol egységeinek védelmét, és biztosította a vállalatot, hogy kiemelt kérdésként kezelik a telephely biztonságát. A Mol a megtámadott Tal blokkban további két kút fúrását tervezi, az eddigi kutatások Lipták szerint sikeresek voltak - számoltak be csütörtökön a magyarországi hírportálok.

A Mol Pakistan operátori szervezésében 185 millió dollárból megvalósult gázfeldolgozó üzemet 2009. november közepén adták át.

A Pakisztán fővárosától, Iszlámábádtól mintegy 230 kilométerre, a manzalai Tal gázmezőn lévő üzem kapacitása napi 8,6 millió köbméter.

A Mol 1999 óta folytat szénhidrogén-kutatást a Tal blokkban, ahol más cégekkel együttműködve eddig 13 kutat fúrt, s ezek közül 10 sikeres volt. A nemzetközi arány tíz fúrásból egy sikeres találat.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.