Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Július 27. 15:59, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Testületi döntések a csornai rendkívüli ülésen

Testületi döntések a csornai rendkívüli ülésen

"Nyári munkán" a csornai önkormányzati képviselők.

Dr Turi György polgármester tájékoztatta a képviselő-testületet a Fogyatékosok Napközi Otthona áthelyezésének ügyéről. A Kiscsornai Óvoda létszámának örvendetes növekedése miatt a Fogyatékosok Napközi Otthonát a Csornai Többcélú Kistérségi Társulásnak - mint fenntartónak – új helyre kell költöztetnie. A képviselő-testület ehhez új helyszínt ajánlott fel, azonban Bogyoszló Község Önkormányzata is felajánlotta a saját ingatlanát. Az intézmény helyszínének kiválasztásában a Társulási Tanács fog dönteni.

A képviselő-testület a CSORNAHŐ Kft. fűtőművének átalakítását célzó pályázat benyújtásáról szeptemberi ülésére halasztotta a döntést, mivel nem állt rendelkezésre olyan mélységű költség-haszon elemzés, amely alapján megalapozott döntést lehetett volna hozni.
Döntött a testület a belterület védelmét szolgáló vízelvezető hálózat fejlesztését célzó pályázat benyújtásáról. A projektköltség közel 111 M Ft, amelyből 15 % az önrész. Sikeres pályázat esetén a Vilmos parki árok, a Jázmin u.- Kismartoni u. – Zrínyi u. – Táncsics M. u. csapadékvíz csatorna, külterületen pedig a Pálmajori és a Laktanya árok kerül felújításra.
Módosította a testület az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 4/2011. (II. 25.) rendeletét a korábban elfogadott intézményi létszámcsökkentés miatt.
Megbízta a képviselő-testület Horváth Péter jegyzőt, hogy a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesületben Csorna Város Önkormányzata képviseletének ellátásával.
Ezt követően a képviselő-testület felkérte a Jogi és Ügyrendi Bizottságot, hogy árajánlatokat kérjen állandó jogi képviselet ellátására, az ajánlatadókkal való tárgyalások lefolytatására, az árajánlatkérés lezárására és a szeptemberi ülésre döntési javaslat előterjesztésével.
A múlt héten sajtótájékoztatón jelentették be, hogy egy befektető napelemgyár létesítését tervezi Csornán. A befektető az önkormányzatot még nem kereste meg, de a sajtótájékoztatón elhangzottak hatására elrendelte a képviselő-testület a tulajdonában levő 2812/9. hrsz-ú, 3,3 ha iparterület értékesítésének előkészítését. Megbízta a hivatalt két független hivatalos értékbecslés azonnali beszerzésére, a nyilvános pályáztatási eljárás dokumentumainak előkészítésére, valamint ezen dokumentumok képviselő-testület elé terjesztésére. 
Nem fogadta el a képviselő-testület Németh Marica pályázatát a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda igazgatói álláshelyére, ezért ismételten Kemenesi Ágostont bízta meg az intézmény vezetésével az új pályázat elbírálásáig. Erről a javaslatról is megoszlottak a vélemények a testületben de a városban is. Németh Marica volt az a FIDESZ által támogatott kónyi polgármesterjelölt, aki tavaly egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint (ide kattintva meghallgathatja) társaival a kónyi polgármester megzsarolását tervezgette. 2011 őszén az új kónyi testület megvonta Németh Marica akkori kónyi iskolaigazgatói megbízását, mert tettét méltatlannak ítélte intézményvezetői megbízásához. Erről jelenleg is munkaügyi per folyik. A hírek szerint zárt ülésen a jelölt kinevezését csak a FIDESZ KDNP képviselői támogatták.
A továbbiakban döntött a testület:
- a RENERWIND Energetikai Kft.-vel kötendő 6 db szélerőmű létesítését célzó előszerződés jóváhagyásáról.
- az önkormányzat és intézményei villamosenergia-beszerzését célzó közbeszerzési eljárás elindításáról.
- hogy az önhibáján kívül hátrányos helyzetben levő önkormányzatok támogatása jogcímén az önkormányzat részére megítélt 15,508 M Ft összegű támogatást a Margit Kórház részéről a CSORNAHŐ Kft. felé fennálló tartozás csökkentésére használja fel.
- a 3. számú felnőtt háziorvosi körzet folyamatos háziorvosi tevékenységének ellátására vonatkozó szerződés megkötéséről.
- a 4. számú fogorvosi körzet fogorvosi feladatainak ellátására kiírt pályázat eredménytelenné nyilvánításáról és új pályázat kiírásáról.
- a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatójának Perlaki Sándor személyében való megbízásáról.
- a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium kollégiumi épületének felújítását célzó pályázat benyújtásáról, 150 M Ft támogatást igényelve, 5 % önrészt biztosítva.
- Király Ferenc és társai felperesek – Csorna Város Önkormányzata és társai alperesek közötti peres eljárásban 250.000 Ft szakértői díj előlegezéséről.
- a Városháza épületében található termelői bolt céljára szolgáló helyiség bérbeadásáról.
  

Címkék: csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!