Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2022. Február 03. 08:45, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tiltott teljesítményfokozóval és potencianövelővel kereskedőket ítéltek el

Tiltott teljesítményfokozóval és potencianövelővel kereskedőket ítéltek el

Szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság négy férfit, aki tiltott teljesítményfokozó szerekkel élt vissza, valamint illegális potencianövelő szereket értékesített és használt

- tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-t. Dobó Dénes jelezte: a vádlottak a bűncselekmények elkövetését elismerték, tárgyaláshoz való jogukról lemondtak, így a január 28-ai előkészítő ülésen született elsőfokú ítélet jogerős.

Az elsőrendű vádlottat tiltott teljesítményfokozó szerrel visszaélés és kereskedéssel elkövetett gyógyszerhamisítás bűntette miatt a járásbíróság egy év kilenc hónap börtönre ítélte. A másodrendű vádlott kereskedéssel elkövetett gyógyszerhamisítás bűntette miatt nyolc hónap, két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Gyógyszerhamisítás bűntette miatt a harmadrendű vádlottat 600 ezer, a negyedrendűt pedig 420 ezer forint pénzbüntetésre ítélték - ismertette a szóvivő.

Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott évtizedek óta szerepelt testépítő versenyeken, és személyi edzőként többek között testépítő sportolókat készített fel. Rendszeresen került kapcsolatba olyanokkal, akik versenyekre készülve izomtömegük növelésére androgén anabolikus szteroidokat és növekedési hormonokat tartalmazó tiltott teljesítményfokozó szereket használtak. A vádlott kialakított egy hálózatot, amelyben ilyen tiltott szereket és Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi termékeket - főként potencianövelőket - értékesített üzletszerűen és bűnszövetségben.

A bűncselekmény-sorozatnak akkor az vetett véget, hogy az elsőrendű vádlott ellen büntetőeljárás indult, és a rendőrök 2017 szeptemberében - több társával együtt - őrizetbe vették, és egy éven át letartóztatásban volt. Elfogásakor nagy mennyiségű tiltott teljesítményfokozó szert és a felhasználásukhoz szükséges eszközöket, valamint illegális potencianövelőket foglaltak le.

Az elsőrendű vádlott a 2018. márciusi szabadulása után rövid időn belül ismét személyi edzőként kezdett dolgozni, és ismét elkezdte megszervezni az illegális szerek forgalmazását, de már óvatosabban tartotta a kapcsolatot a vevőkkel. Az ügy másik három vádlottja vásárolt tőle a tiltott szerekből. A másodrendű vádlott például többször is vett potencianövelő szert, amelyet később tovább is értékesített, sőt ilyen illegális gyógyszert más, ismeretlen forrásból is beszerzett és másoknak eladott - ismertette a bírósági szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 15:01, hétfő | Kék hírek

Elfogták az FTC-Slovan meccsen rakétázó szlovák szurkolót

A ferencvárosi nyomozók azonosították és kihallgatták a júliusi FTC-Slovan futballmeccsen életveszélyes módon rakétázó szlovák szurkolót - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2022. Augusztus 15. 11:01, hétfő | Kék hírek

Csaknem 1900 határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

Péntektől vasárnapig 1878 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 14. 18:14, vasárnap | Kék hírek

Egy titkos jeladó buktatta le a betörőket

A technika, a tulajdonos és az újbudai rendőrök együttműködésének köszönhetően nem sokáig örülhetett zsákmányának a két férfi, akik egy építési telekre törtek be a fővárosban a minap.

2022. Augusztus 14. 13:05, vasárnap | Kék hírek

Motor a barlangban, légpuska az ágyneműtartóban, elkapták a tolvajt

Ceredi ingatlanba tört be a 19 éves férfi, akit a salgótarjáni rendőrök elfogtak a minap.