Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2011. November 23. 15:26, szerda | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Timosenko kihallgatható állapotban van?

Timosenko kihallgatható állapotban van?

A hétévi börtönre ítélt Julija Timosenko ukrán ellenzéki vezető, volt kormányfő nem szenved semmilyen súlyos betegségben és kihallgatható állapotban van – közölték a hatóságok.

„Julija Timosenko teljes orvosi kivizsgáláson esett át egy kijevi egészségügyi intézményben” – közölte Olekszandr Aniscsenko egészségügy-miniszter az Interfax hírügynökség szerint. Timosenko MRI-, ultrahang- és röntgenvizsgálaton esett át – tudatta a büntetés-végrehajtási szolgálat közleményében. „A vizsgálatok semmilyen életveszélyes patológiai elváltozást nem mutattak ki” – áll a közleményben, amely szerint semmi akadálya, hogy folytassák a Timosenko elleni „igazságszolgáltatási eljárásokat”.

Nyina Karpacsova, az ukrán parlament emberjogi megbízottja és Timosenko rokonai szerint viszont a volt kormányfő súlyos gerincbántalmakban szenved, ágyhoz kötött és erős fájdalmai vannak. Nagynénje szerint a panaszai egy 2009-es autóbaleset következményei. Viktor Janukovics elnök kedden jelentette be, hogy a börtönön kívül kezelik Timosenkót, és kivizsgálják állapota súlyosságának megállapítása céljából.

Mint ismert, augusztus óta őrizetben lévő Timosenkót októberben hétévi börtönre ítélték nem jogerősen hivatali hatalommal való visszaélés vádjával, az ügyészség szerint Ukrajna számára előnytelen 2009-es orosz-ukrán gázárszerződések megkötése miatt. Egy előzetesek számára fenntartott kijevi fogdában őrzik.

A Timosenko-ügy „igazságos” felülvizsgálatától tette függővé kedden Kijevben az EU-tag Litvánia elnöke, Dalia Grybauskaite a decemberre tervezett EU–Ukrajna csúcstalálkozó megtartását. Korábban az ukrán parlament elutasította azt a törvénymódosítási javaslatot, amely szerint a volt kormányfő csak kevésbé súlyosan büntetendő gazdasági bűncselekményt követett el.

Címkék: Julija Timosenko

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 11:41, péntek | Külföld

Vaddisznó rongált meg egy krakkói szépségszalont

Vaddisznó rontott be egy krakkói lakótelepen működő kozmetikai szalonba, senki nem sérült meg, de az üzlet berendezése megrongálódott - közölte csütörtökön a lengyel média.

2022. Május 20. 09:02, péntek | Külföld

Megvitatta az ukrajnai helyzetet az orosz és az amerikai vezérkari főnök

Több kérdést, köztük az ukrajnai helyzetet is megvitatta telefonon csütörtökön Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.

2022. Május 20. 06:00, péntek | Külföld

Hatra emelkedett a szlovéniai robbanásban elhunytak száma

Hatra emelkedett a dél-szlovéniai Kocevje Melamin nevű vegyi üzemében egy héttel ezelőtt történt robbanásban elhunytak száma, a ljubljanai kórházban meghalt az egyik súlyos sérültje a balesetnek

2022. Május 19. 13:06, csütörtök | Külföld

40 százalék körüli idei GDP-zuhanás lehet Ukrajnában

Londoni elemzők szerdán ismertetett új alapeseti előrejelzése szerint az idén 40 százalékot megközelítő mértékben zuhanhat az ukrán hazai össztermék (GDP), de a helyzet bizonytalansága miatt több alternatív