Városlista
2023. december 8, péntek - Mária

Hírek

2022. November 24. 14:54, csütörtök | PR
Forrás: 24/7

Tippek podcast készítéshez

Tippek podcast készítéshez

Mára a podcast vált az egyik legnépszerűbb tartalomtípussá.

A podcasteket manapság a rádió utódjaként emlegetik, ami nem véltlen, hiszen funkciójuk, életünkben betöltött szerepük nagyon hasonlít a rádióéhoz. Mára a podcast vált az egyik legnépszerűbb tartalomtípussá, ezért, ha vállalkozásod van, és el akarod érni a célközönségedet, ez egy remek eszköz a kezedben. Ha felvetődött már benned, hogy podcast indításba vágd a fejszédet, de nem tudod, miként fogj hozzá, olvass tovább!

Miért éri meg podcastet indítani?

Azzal már bizonyára nem mondunk újat, hogy a tartalomgyártás ma az egyik legerősebb eszköz a marketing szakemberek és a cégek kezében, amellyel sokkal hatékonyabban szerezhetnek vevőket, mint erőszakos reklámokkal.

A podcasteket mindenki imádja, hiszen érdekesek, informatívak, jó esetben szórakoztatók – s ami nagyon lényeges, mellette lehetőség van valamilyen más tevékenység végzésére (pl. vasalásra, kutyasétáltatásra, futásra stb.).

Vállalkozóként pedig lehetőséget ad arra, hogy egyedi módon mutasd be a termékedet vagy a szolgáltatásodat, szakértői státuszra tegyél szert általa, s valódi közösséget kovácsolj a hallgatóidból.

A bónusz, hogy hapodcast csatornát indítasz, az eszközbeszerzésre sem muszáj egy vagyont áldoznod.

5(+1) tanács a szuper podcastekhez

  1. Határozd meg a témát, és tarts ki az ötleted mellett!

Bármilyen tartalomgyártásba is kezdj bele, a kitartás és a tudatosság a két legfontosabb „hozzávaló”, amelyek nélkül működésképtelen a „recepted”.

Elengedhetetlen, hogy olyan podcast témát válassz, amely iránt valóban érdeklődsz, különben azt fogod kis idő elteltével észrevenni, hogy a kezdeti lelkesedés szép lassan alábbhagy.

Ha megvan a téma, ne csupán az első adás tartalmát találd ki, hanem lehetőleg az első 25-ét is tervezd meg – sőt, akár összeírhatod a meghívni kívánt vendégek névsorát is!

  1. Fektesd le a brand alapjait!

Természetesen szükséged lesz első lépésként egy szuper címre és egy ütős indexképre, amelyek felkeltik az emberek érdeklődését, és kelleni fog egy rövid leírás is a csatornádhoz.

Ezekre érdemes nagy gondot fordítani, mivel ezek lesznek azok az elemei a csatornádnak, amelyekkel az érdeklődők legelőször találkoznak, s ez alapján fogják eldönteni, hogy meghallgatják-e a podcastedet vagy sem.

Ha ezek megvannak, tervezd meg a teljes arculatot, figyelve az egységes megjelenésre! Ezt akkor is tartsd szem előtt, amikor a következő lépéshez érsz, és elkészíted a közösségi média profilokat, amelyeken keresztül a kontentek eljutnak majd a közönséghez!

Végül határozd meg, milyen gyakran szeretnél tartalmakat megosztani, s tervezd meg az adások hosszát is!

  1. Gondoskodj a technikai feltételekről!

Természetesen nem szükséges a legdrágább eszközöket megvenned, viszont a másik véglet se szerencsés, ha a legolcsóbb, gagyi cuccokat rakod a kosárba, mivel a hangzásnak kifogástalannak kell lennie, ehhez pedig minőségi felszerelésre és megfelelő helyiségre van szükség.

Utóbbit legegyszerűbben és legbiztosabban podcast stúdió bérléssel érheted el, ahol rendelkezésedre áll minden, ami a szuper hangzáshoz kell: jó minőségű eszközök és egy felvételkészítésre optimalizált terem.

  1. Készítsd el a felvételt!

Törekedj arra, hogy légy minél természetesebb, és kerüld a modoros, mesterkélt stílust! Az jó, ha lelkesen beszélsz, de ha túlzásba esel, könnyen hatásvadásszá válhatsz, ami nem lesz szimpatikus a hallgatók számára.

  1. Oszd meg az elkészült podcastet!

Ha elkészült a felvétel, megoszthatod a social media oldalaidon, illetve kiküldheted e-mailben a feliratkozóknak, vagy kereshetsz releváns témájú fórumokat is, ahol közzé teheted!

A visszajelzéseket érdemes figyelni, de ha kritikát vagy javaslatokat kapsz, mindenképpen mérlegeld a jogosságukat, és ne vegye el a kedved a további tartalomgyártástól, ha nem csupán dicsérő szavakat kapsz!

+1 tipp

Ha szeretnél profi podcasteket, de szívesen megkímélnéd magad az ezzel járó macerától, átadhatod a feladatot egy online marketing ügynökségnek, akik a tervezés és a kivitelezés valamennyi lépését elvégzik helyetted.

Amennyiben segítségre van szükséged, vedd fel a kapcsolatot aDLX MEDIA online marketing ügynökség csapatával!

Ezen írás aMinden férfinak férfi portál segítségével jelent meg.

Címkék: podcast

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 11:19, csütörtök | PR

Ints búcsút a mozgásszervi fájdalmaknak!

A mozgásszervi rendellenesség az a fájdalom, amely a csontok melletti izmokat, szalagokat és inakat érinti.

2023. November 28. 17:48, kedd | PR

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat.

2023. November 22. 09:12, szerda | PR

K&H: fékre lépett a gyerekinfláció is.

2023. November 15. 15:27, szerda | PR

Újabb magyar innovációs siker: gél formában szedhetjük a vitaminokat

Korábban nem ismert módon könnyíti meg a vitaminszedést a magyar fejlesztésű gélvitamin.