Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 10. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Tizenhat emberrablót ítéltek el Nyíregyházán

Tizenhat emberrablót ítéltek el Nyíregyházán

Emberrablás, vesztegetés és kifosztás bűntette miatt ítélt el tizenhat embert kedden a Nyíregyházi Törvényszék. Hét vádlottra letöltendő, kilencre felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki.

A megállapított tényállás szerint a sértett - a harmad- és negyedrendű vádlott közreműködésével - megvásárolta az elsőrendű vádlott érdekeltségébe tartozó céget, majd a cég számlájáról 17,5 millió forintot saját bankszámlájára utalt át. A férfi ezután elérhetetlenné vált, ezért az elsőrendű vádlott elhatározta, hogy ismerősei segítségével elfogja. A szervezést a másodrendű vádlottra bízta, a többiek egyrészt a pénz visszaszerzésében, másrészt az elfogásban segítettek neki. A bankban dolgozó ötödrendű vádlott például a férfi folyószámláját és a készpénzfelvételeket figyelte.

A sértettet 2015. január 9-én egy vásárosnaményi parkolóban autóba tuszkolták, elvették táskáját, készpénzét, telefonját, igazolványait, majd Budapestre vitték, ahol egy hotelben éjjel-nappal őrizték. A férfit január 12-én a rendőrök szabadították ki.

A elsőrendű vádlott B. R.-t öt év börtönre ítélték emberrablás kísérlete és vesztegetés bűntette miatt, amelyeket felbujtóként követett el. A másod-, hatod-, heted-, nyolcad-, kilenced- és tizenötödrendű vádlott egy év négy hónaptól négy évig terjedő börtönbüntetést kapott. A többi vádlottra hosszabb-rövidebb idejű felfüggesztett börtönbüntetést, illetve vagyonelkobzást és pénzbüntetés szabott ki - többek közt emberrablás kísérlete, vesztegetés elfogadása, személyi szabadság megsértése, kifosztás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt - a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.