Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Május 18. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tizennégy baleset egyetlen esős napon

Tizennégy baleset egyetlen esős napon

Esőben, vizes úton fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek!

Győr-Moson-Sopron vármegye területén a rendőrök egy nap alatt 5 személyi sérüléssel járó, illetve 9 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Egy 26 éves győri nő közlekedett személygépkocsival a 8418-as számú úton Koroncó felől a 83-as számú főút irányába 2023. május 16-án 7 óra 45 perc körül. Haladása során a sofőr vélhetően autója sebességét nem az időjárási- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg, a nedves úttesten járművével megcsúszott, és a menetirány szerinti jobb oldalon az út melletti fának csapódott. A balesetben a gépjármű vezetője, illetve gyermekkorú utasa megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • Esős időben történő vezetéskor több dologra kell figyelni. Az egyik, hogy az út felülete soha nem patyolat tiszta: a falevelek az útra kerülve csúszóssá, nyálkássá teszik a felületet, amitől az csúszóssá válik. Ezt tetézik a rossz látási viszonyok és a lecsökkent tapadás miatt a normál fékút többszörösére lehet számítani, illetve hosszabb reakcióidőre készülhetünk magunktól és a többi autóstól is.
  • Kanyarban lehetőleg vegyék vissza a sebességet! A csúszós úton úgy kell a fékezést végrehajtani, hogy semmiképp ne kényszerítsük vészfékezésre az autónkat, mert könnyen lehet, hogy a mögöttünk haladó jármű a hirtelen fékezés miatt autónkba csapódhat.
  • Csak megfelelő állapotú és keréknyomással rendelkező gumiabronccsal közlekedjenek! A gumik profilmélységét is rendszeresen ellenőrizzék, mert egy esetleges baleset bekövetkezésekor rengeteget javítunk a túlélési esélyeinken. Esőben vezetve ugyanis leeresztett gumikkal a vízelvezető bordák nem tudják megfelelően kiszorítani maguk alól a vizet, így a gépjármű hamarabb megcsúszik.
  • Sajnos azt tapasztaljuk, hogy még mindig rengetegen autóznak világítás nélkül rossz idő, főleg eső esetén is. Jó látási viszonyok mellett, lakott területen belül valóban nem kötelező a tompított fényszóró használata, de nem is tilos. Lakott területen kívül viszont mindig kötelező! Amikor eleve rosszabbul látunk és minket is nehezebben vesznek észre, akár ezen is múlhat egy baleset bekövetkezése.

…hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: baleset, csúszós út, eső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa