Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 08. 20:00, péntek | Helyi
Forrás: FLOW PR

Átmenetileg hazatér az Eszterházy Madonna

Átmenetileg hazatér az Eszterházy Madonna

A Múzeumok Éjszakáján június 16-án a fertődi Eszterházy-kastélyban tekinthetik meg a látogatók az Eszterházy Madonnát.

Az egykori Esterházy-gyűjtemény egyik legszebb darabját, Raffaello Santi 1508-ban festett Esterházy Madonnáját ma a budapesti Szépművészeti Múzeum őrzi. A festményt az idei Múzeumok Éjszakáján június 16-án – különleges kiállítás keretében a fertődi Eszterházy-kastélyban is megtekinthetik a látogatók, a fertődi székhelyű VELUX Magyar-ország Kft. támogatásával.

A fertődi Esterházy-kastély fenntartója, a több mint 40 jeles műemléket gondozó Műemlékek Nemzeti Gondnoksága és a Fertődön, valamint Fertőszentmiklóson több mint 100 ezer négyzetméteres gyártóbázissal rendelkező VELUX Magyarország Kft. 2012. május elején írta alá azt a megállapodást, amelynek értelmében a vállalat szponzorálja az Esterházy Madonna kiállítását a kastély dísztermében.

„Az együttműködésnek köszönhetően ezer dolgozónk számára itt, helyben nyílik lehetőség arra, hogy a lakóhelyükhöz kötődő világhírű alkotást megtekinthessék. Örömmel tettünk ele-get a támogatási felkérésnek, hiszen így nemcsak a dolgozóinknak, hanem családjuknak, barátaiknak és a térség minden lakójának is páratlan kulturális élményt szerezhetünk” – nyilatkozta Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

„Szinte természetes szövetségesként tekintettünk a VELUX Magyarország Kft.-re ennek a különleges kulturális eseménynek a megszervezésében, mivel a cégcsoport és a kastély együttműködése évtizedes múltra tekint vissza. A VELUX Alapítványok már 2001-ben támogatást nyújtottak az Esterházy-kastély kápolnájának megújításához.” – emelte ki Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának vezetője.

A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága és a vállalat között aláírt megállapodás legfontosabb eleme ugyan a Raffaello-remekmű kiállítása, de a felek döntést hoztak a VELUX–Esterházy Tudásakadémia létrehozásáról is, amelynek keretében a kastély szakemberei több alkalommal tartanak művészeti előadásokat, foglalkozásokat a VELUX Magyarország Kft. munkatársai és családtagjaik számára. A megállapodás emellett több olyan együttműködési pontot is tartalmaz, amely hasznos, ismeretterjesztő időtöltést és kikapcsolódást kínál mind a dolgozóknak, mind gyermekeiknek. Vincze Zoltán és Varga Kálmán is biztos abban, hogy a közös érdekeken alapuló együttmunkálkodás hosszú és tartós lesz, évente megújítva az eredmények és aktuális igények tükrében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon