Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Május 21. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Több Európa, jobb Magyarország

Több Európa, jobb Magyarország

A Rábaközben is megállt kampánykörútján Veres János, az MSZP Európa parlamenti képviselőjelöltje.

Tegnap Győr-Moson-Sopron megyében járt Veres János szocialista EP képviselőjelölt, egykori pénzügyminiszter. Kampánykörútja során Csornán találkozott a választópolgárokkal. Programja végén válaszolt kérdéseinkre.

- Miért fontos az EP képviselők választása a magyar vidéken? Mit üzen a rábaközieknek, miért menjenek el választani?

- Az EP választásokon általában sajnos alacsony a részvételi arány, pedig fontos kérdések dőlnek el. Mindenkit arra kérek, hogy menjen el szavazni! Aki ma még bizonytalan, annak azt javaslom, szavazzon! Magyarország számára fontos kérdések dőlnek el az Európai Unióban. Ma már csak EU támogatásokból finanszírozott fejlesztések történnek hazánkban. Az alacsony részvétel kedvezhet a radikálisoknak, az ő eltökélt szavazóik ott lesznek vasárnap a szavazófülkékben. Magyarország érdekeit nem lehet Európában fideszes kuruckodással vagy jobbikos handabandázással képviselni. Pénzügyminiszterként tapasztaltam, hogy értelmes tárgyalásokon meg lehet egyezni az európai vezetőkkel. Amikor a kötelező áram átvételi szerződések miatt bírságolni akartak bennünket, leültünk tárgyalni, és meggyőztük őket, nem kellett bírságot fizetnünk. Ezzel ellentétben a mai kormány egyoldalúan döntött az adómentes pálinkafőzésről, és négy év alatt nem volt képes érdemi tárgyalásokat lefolytatni.

- Mi a tétje az MSZP számára ennek a választásnak?

- Szerintem a legnagyobb tét nem az MSZP-é, hanem az országé. Nem mindegy, melyik párt lesz a 2. A tisztázatlan finanszírozási hátterű, EU ellenes Jobbik magas támogatottsága biztos gyanút kelt Magyarországgal szemben. Akkor még nem is beszéltünk a jobbikos képviselő elleni vádról, hogy az oroszoknak kémkedett Európában. A Rábaközből sokan Ausztriában dolgoznak, a gazdák magas EU támogatást kapnak a földjeikre. A szélsőjobb ki akarja vezetni Európából az országot, akkor ők mindenüket elveszítik.
Másrészt áprilisban a FIDESZ választójogi törvénye miatt kikényszerített összefogás után most a demokratikus pártok külön indulnak. Fontos, hogy az MSZP önállóan jól szerepeljen, ez megalapozhatja az őszi önkormányzati választások hangulatát.

- Milyenek a baloldal esélyei Európában?

- Nagyon jó esély van arra, hogy két ciklus, vagyis 10 év után szocialista vezetése legyen az Uniónak. Martin Schulz erre alkalmas személy. A magyar szavazatokra is szükség van az európai baloldali fordulathoz. Mit éreznének ebből az emberek? Meg akarjuk szüntetni az ifjúsági munkanélküliséget, és erre pénzt is adnánk. Meggyőződésünk, hogy a válságot nem megszorításokkal, hanem munkahelyteremtéssel lehet megoldani. Programunk kiemelt eleme, hogy a nők egyenlő munkáért egyenlő bért kapjanak.
Ugye nem nehéz egyetérteni ezekkel a programpontokkal? Ezért kérem, hogy menjenek el szavazni vasárnap, és szavazzanak az MSZP listájára! Könnyű lesz megtalálni, a mi listánk lesz az első a szavazólapon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.