Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 23. 14:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több ezer forintot költenek játékra gyereknapon a szülők

Több ezer forintot költenek játékra gyereknapon a szülők

A magyar szülők 2-6 ezer forintot költenek játékra gyereknapon, legtöbben szabadtéri- vagy fejlesztőjátékot és sporteszközöket vásárolnak – derül ki a Regio Játékkereskedelmi Kft. és a Formatex Kft. felméréséből.

A Régio online kutatása szerint tízből nyolc gyerek várja május utolsó vasárnapját. A szórakoztató programok közül az ugrálóvár, a trambulin és az arcfestés a legnépszerűbbek. A magyar családok 88 százaléka minden évben, további 6 százaléka ritkábban, de megünnepli a gyereknapot a kutatás szerint.

Gyaraki Dávid, a Regio Játék marketingvezetője a közleményben elmondta: a szülők 28 százaléka 2-4 ezer forintot, 26,5 százaléka pedig 4-6 ezer forintot, negyedük pedig akár 6 ezer forintnál is többet költ ajándékra. A nyár közeledtével leginkább a szabadtéri játékok kereslete nő meg, de népszerű meglepetés a kreatív- és fejlesztőjáték, a sporteszköz, valamint a 3 év alattiaknál a mesekönyv.

Május utolsó vasárnapján a válaszadók 28 százaléka tervez kirándulást, 18 százaléka pedig egész napos családi közös játékot.

A magyar tulajdonú Regio Játék 2018-ban 12,2 milliárd forint nettó árbevételt ért el, 16 százalékkal többet az előző évinél. Országszerte 34 boltja van, 450 dolgozót foglalkoztat, a magyar játékpiacon 25 százalékos részesedéssel rendelkezik.

A Formatex Kft. adatai szerint a gyereknap a harmadik legforgalmasabb időszak a játékbolt hálózatban a karácsonyi és a húsvéti szezon után. Gyereknapra a legtöbben továbbra is játékot, könyvet, vagy édességet adnak, de sokan lepik meg a gyereküket kedvenc ételükkel is – közölte a Formatex a kutatás alapján.

Borhi János, a Formatex ügyvezetője a közleményben elmondta: nő a kosárérték a játékboltjaikban, az átlagos vásárlói kosárérték 5500 forint. Tavaszi kültéri játékokat, sportszereket is szívesen választanak a szülők ajándékba.

A Játéksziget országszerte 10 üzletet üzemeltet. A Formatex 12 százalékos nettó árbevételnövekedést ért el 2018-ban, így 5 milliárd forint fölé nőtt az árbevétele, 2019-ben hasonló dinamikus növekedést terveznek.

Címkék: gyereknap, játék, költés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.