Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2016. Április 16. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Több helyi piacon, több helyi terméket kínálnak a vásárlóknak

Több helyi piacon, több helyi terméket kínálnak a vásárlóknak

A Helyi termék éve programsorozatának eredményeként több helyi piacon, több terméket kínálnak a vásárlóknak, míg 2012-ben 117, 2015 februárjában 214, addig az idén februárban már 271 termelői piac működött az országban

- közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.
A közleményben idézik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatait, amelyek szerint 2010 óta a regisztrált kistermelők száma megháromszorozódott, 5 ezerről csaknem 15 ezerre emelkedett.

A közlemény idézi Zsigó Róbertet, az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárát, aki kiemelte: a Helyi termék éve eseménysorozatával a minisztérium és több háttérintézmény, például a Nébih és a Nemzeti Művelődési Intézet összefogásával számos, a helyi termékeket és piacokat népszerűsítő program valósult meg.

A közlemény hangsúlyozza: a kormány és a szaktárca legfőbb célja, hogy a családok asztalára mindenkor kiváló minőségű, egészséges és biztonságos élelmiszerek kerüljenek. A magyar termelők hatékony segítésének szándékával a múlt években számos jogszabály-módosítással könnyítették a kistermelői tevékenységet és a helyi termelői piacok létrehozását.

Címkék: piac, termelői piac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 11:27, vasárnap | Belföld

Tömegbaleset az M7-esen - Videó

Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán.

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.

2024. Február 25. 08:37, vasárnap | Belföld

Minden webáruháznak szerződnie kell a Magyar Postával

A Magyar Posta a csomagkézbesítés növekedésére számít.

2024. Február 25. 08:35, vasárnap | Belföld

Kocsis Máté: új gyermekvédelmi rendszert kell kialakítani

Új gyermekvédelmi rendszer kialakításának igényét fogalmazta meg a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol elmondta: tiszta, világos szabályokra és felügyeletre van szükség.