Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 26. 10:33, péntek | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Több hetes közlekedési káosz várható Csorna központjában

Több hetes közlekedési káosz várható Csorna központjában

Csorna központjában leszakadt a csatorna – a munkák idején torlódás várható!

Súlyos csatorna hibát tártak fel a Pannon-Víz Zrt. szakemberei a Csornán, a városon átvezető főútvonal alatt. Jelenleg ideiglenes, föld feletti vezetékkel biztosították a folyamatos szennyvízelvezetést. A sérült csatornaszakasz javítását rövidesen megkezdik.

- Szennyvízcsatornáink a belvizes időszakban 4-5-szörös túlterhelést kaptak, a hatalmas mennyiségű víz több helyen kimosta a szennyvíz főgyűjtő csatornát- – tájékoztatott Bertha Zoltán, a Pannon-Víz Zrt. Csornai Üzemmérnökségének vezetője. Az sem véletlen – tette hozzá a szakember- hogy a leszakadás a városon átvezető 85.- 86. sz főútvonal közös szakaszán történt. Annak idején itt az út mellett épült a 30 cm átmérőjű beton szennyvízcsatorna, de a főútvonal szélesítésével sajnos a forgalom „rátelepült” a vezetékre. A kamionok nagy része sajnos éppen a szélső, csatorna fölötti sávot választja. A sávváltások miatt gyakran dinamikus manőverekre kényszerülnek ezek a nehéz járművek. A belvíz miatt sokáig nedves talaj teherbíró képessége pedig lecsökkent, a csatorna több helyen beomlott. Sajnos nem mindennapi torlódásra kell számítani a csatornajavítás idején – tette hozzá az üzemmérnökség vezető.

Ilyen súlyos hibát csak útfelbontással tudunk javítani, ehhez a Győr felé vezető szélső sáv biztosan lezárásra kerül, sőt a munkavégzés idejére gyakran a másik Győr felé vezető sávot is igénybe vesszük. Jelenleg a forgalomtechnika tervezése és egyeztetése folyik a Magyar közút Zrt.-vel. folyik. Mindent elkövetünk, hogy a javítást mihamarabb befejezzük, de az építés technológiai előírások betartása miatt néhány hetes sávlezárásra kell számítani.

A szennyvízelvezetés folyamatos lesz, az érintett szakaszon a járda mellett 50 méter ideiglenes szennyvíznyomócsövet építettünk ki. Ha kell szippantó kocsikat vetünk be, szükség esetén Győrből ide irányítunk egy tíz-köbméteres szippantót. Ahogy elkészül a forgalomtechnikai terv, ismét tájékoztatjuk olvasóinkat, weblapunkon pedig folyamatosan tájékoztatást adunk az építés részleteiről. Hibabejelentés esetén a 06 80 20 40 86-os zöld számon éjjel nappali diszpécserszolgálatunk rendelkezésre áll. A kellemetlenségekért ezúton is kérjük a közlekedők és fogyasztóink türelmét és megértését!- zárta a tájékoztást Bertha Zoltán.

Címkék: csorna, Pannon-Víz Zrt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás