Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. December 25. 08:50, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Több járásra kiadták a narancs riasztást az ónos eső miatt

Több járásra kiadták a narancs riasztást az ónos eső miatt

Pest megye több járására narancssárga vagyis másodfokú riasztást adott ki az ónos eső veszélye miatt vasárnap reggel a meteorológiai szolgálat.

Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni.

A rendőrség honlapján azt írta: Pest megyében több útszakasz is csúszóssá vált. Nehezen járhatóak az utak például Monoron és térségében, valamint Gyál és Budakeszi térségében. Emellett Budapest több kerületéből - köztük: a II., III., IV., VI., IX., X., a XI., XII., XIII a XX. és XXII. kerületből - is jelezték, hogy jegesek az utak. A rendőrség az autósokat kéri, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a nap folyamán az egész országban várható ónos eső: emiatt a fővárosban és Pest megyében másodfokú, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Mint kifejtették: éjfélig, hétfő kora hajnalig szórványosan várható eső, zápor, csak a keleti, északkeleti területeken fordulhat elő havazás.

Napközben nagyobb eséllyel délnyugaton - ahol továbbra is fagypont körül alakul a hőmérséklet -, majd az esti óráktól az északkeleti megyékben (elsősorban Borsod, Szabolcs megye) további ónos esőre lehet számítani.

Az előrejelzés szerint a középső területeken erős, a hegyekben akár viharos széllökések is lehetnek. Napközben általában 3-8 Celsius-fokig melegszik a levegő (a Nyugat-Dunántúlon lehet a legmelegebb). Az északkeleti megyékben viszont csak mínusz 1 és plusz 2 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Késő estére mínusz 1 és plusz 5 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn már rövidebb időre a nap is kisüthet. Napközben már nem valószínű csapadék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.