Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Április 23. 11:43, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Több milliós jutalmat tűztek ki a belgorodi lövöldöző nyomára vezetőknek

Több milliós jutalmat tűztek ki a belgorodi lövöldöző nyomára vezetőknek

Hárommillió rubeles (körülbelül 22 millió forint) jutalmat tűztek ki kedden az orosz hatóságok a hat halálos áldozatot követelő belgorodi lövöldözéssel gyanúsított férfi nyomára vezetőknek.

A 32 éves Szergej Pomazun vadászfegyverrel lőtte le egy vadászbolt három munkatársát, és három utcai járókelővel is végzett hétfőn, közép-európai idő szerint dél körül, Belgorod központjában. A férfit az Ukrajnával határos Belgorodi terület székhelyén és azon kívül is továbbra is nagy erőkkel keresik. A Rosszija 24 orosz állami hírtelevízió jelentése szerint több mint 1200 rendőr üldözi a korábban többszörösen büntetett előéletű férfit. Az ukrán hatóságokkal is felvették a kapcsolatot, és a határállomásokon szigorították az ellenőrzést.
A gyilkosság okait egyelőre csak találgatják.
A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szemtanúk elbeszélését adta közre a hétfői eseményekről. "A munkahelyünkön voltunk, amikor meghallottuk a lövéseket. Először azt hittük, hogy tűzijáték, de amikor kinéztem az ablakon, láttam, hogy egy világos színű BMW X5-ös autó elhajt mellettünk. Mögötte egy fiatalember rohant, majd lövést hallottam és a fiú elesett. Ekkor már a járdaszélen feküdt egy kislány, s nem sokkal távolabb egy asszony. Itt van a közelben a 9. számú líceum. A gyerekek rohantak, amerre tudtak, egy asszony gyermekével a karján egy üzletbe akart beszaladni, de az orra előtt bezárták az ajtót. Természetesen mindenki pánikba esett" - számolt be Jelena Petrenko.
Az internetes közösségi oldalak használói arról írnak, hogy Belgorod lakói félnek, mivel a gyilkosságok elkövetőjét még mindig nem fogták el a rendőrök - számolt be a public.post című orosz híroldal.
A Komszomolszkaja Pravda című orosz napilap munkatársai Belgorodban felkutatták a hatszoros gyilkossággal gyanúsított férfi anyját, aki korábban többször is kihívta a rendőröket, hogy lecsendesítsék a fiát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 04. 19:00, szombat | Külföld

38 éve robbant fel a csernobili atomerőmű

Az Ukrajnában zajló háború nukleáris létesítményeket veszélyeztet.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez