Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2011. November 25. 07:52, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Több mint 50 ember vesztette életét

Több mint 50 ember vesztette életét

Több mint ötvenen vesztették életüket csütörtökön Szíria különböző térségeiben lezajlott összecsapásokban.

A halottak közül 23-an a kormányerők tagjai voltak – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű jogvédő szervezet (OSDH).

A csoport beszámolójában közölte, hogy 13 civil és a hadseregből dezertált tizenöt katona is meghalt az összecsapásokban.

A magát Szabad Szíriai Hadseregnek nevező, a fegyveres erőkből kivált katonák alkotta szervezet tagjai több helyütt összecsaptak a kormányerőkkel. A dezertált katonák közül 15-en vesztették életüket csütörtökön Rasztannál egy ütközetben.

Mint az MNO beszámolt róla, a 22 közel-keleti és észak-afrikai országot tömörítő szervezet felszólította a szíriai vezetést: péntek délig engedje be az országba az Arab Liga megfigyelőit, ellenkező esetben szankciókra számíthat.

A pánarab szervezet egyik tisztségviselője elmondta: felfüggesztenék a tagállamokból Szíriába közlekedő légi járatokat, a szíriai nemzeti bankkal kötött ügyleteket, leállítanák a kereskedelmet és a pénzügyi tranzakciókat, és befagyasztanák a szíriai kormány vagyonát.

Ha Damaszkusz továbbra is fittyet hány a követelésekre, az Arab Liga külügyminiszterei már szombaton dönthetnek a büntetőintézkedések bevezetéséről.


A szíriai jogvédő szervezet jelentésében kiemelte, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a dezertálók és a kormánykatonák közötti összecsapások. A Szabad Szíriai Hadsereg honlapján pedig arról adott hírt, hogy fegyveresei lecsaptak egy katonai pilótákat szállító, Homszba tartó autóbuszra, és a jármű hét utasát, valamint a sofőrjét megölték. Hama tartományban öt kormánykatona vesztette életét egy ellenük lesből indított támadásban.

Címkék: Szíria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 11:41, péntek | Külföld

Vaddisznó rongált meg egy krakkói szépségszalont

Vaddisznó rontott be egy krakkói lakótelepen működő kozmetikai szalonba, senki nem sérült meg, de az üzlet berendezése megrongálódott - közölte csütörtökön a lengyel média.

2022. Május 20. 09:02, péntek | Külföld

Megvitatta az ukrajnai helyzetet az orosz és az amerikai vezérkari főnök

Több kérdést, köztük az ukrajnai helyzetet is megvitatta telefonon csütörtökön Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.

2022. Május 20. 06:00, péntek | Külföld

Hatra emelkedett a szlovéniai robbanásban elhunytak száma

Hatra emelkedett a dél-szlovéniai Kocevje Melamin nevű vegyi üzemében egy héttel ezelőtt történt robbanásban elhunytak száma, a ljubljanai kórházban meghalt az egyik súlyos sérültje a balesetnek

2022. Május 19. 13:06, csütörtök | Külföld

40 százalék körüli idei GDP-zuhanás lehet Ukrajnában

Londoni elemzők szerdán ismertetett új alapeseti előrejelzése szerint az idén 40 százalékot megközelítő mértékben zuhanhat az ukrán hazai össztermék (GDP), de a helyzet bizonytalansága miatt több alternatív