Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Február 03. 08:19, péntek | Belföld
Forrás: mti

Több mint egymilliárd forintból újul meg a veszprémi vasútállomás

Több mint egymilliárd forintból újul meg a veszprémi vasútállomás

Megújul a veszprémi vasútállomás, a több mint egymilliárd forintos beruházás eredményeként komfortosabbá válik a vasúti közlekedés.

Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára közölte: a beruházás finanszírozásában 750 millió kormányzati támogatás mellett 350 millió forint a MÁV saját forrása.

A felújítás, amely magában foglalja a váróterem burkolati megújítását, új padok kihelyezését, az akadálymentesítést, az épület homlokzatának megújulását, új perontető kialakítását és a vasútállomás környezetének megújítását is, várhatón a harmadik negyedévre készül el.

A sajtótájékoztatón a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MÁV-Volán-csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött, amelynek célja, hogy kölcsönösen segítsék egymást a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program sikeres lebonyolításában.

A MÁV-Volán-csoport a kiemelt programok idejére kedvezményes Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyet vezetett be, amely a MÁV-START és a GYSEV területén is érvényes, oda-vissza utazást biztosít az ország bármely pontja és Veszprém között.

Porga Gyula Veszprém polgármestere (FIDESZ-KDNP) arról beszélt, hogy a vasútállomás felújítása régóta váratott magára, örömtelinek nevezte, hogy nemcsak az állomás, hanem a környezete is megújulhat.

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: a fejlesztés egyik fontos célja, hogy a belföldi és a külföldi vendégek minél nagyobb számban érkezzenek a térségbe a közösségi közlekedést igénybe véve, hiszen ez a közlekedési forma a legfenntarthatóbb.

A felújítást jövő héten hétfőn megkezdik - tette hozzá.

Fotó: MÁV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.