Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 02. 17:06, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Több mint kétszáz ember átverésével vádolnak egy nőt Somogyban

Több mint kétszáz ember átverésével vádolnak egy nőt Somogyban

Valótlan internetes hirdetésekkel ejtett tévedésbe 221 embert egy nő az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Azt írták: a nehéz anyag körülmények között élő, 29 éves feltételezett elkövető 2018 májusától tíz hónapon át kis értékű ruházati és háztartási termékeket kínált eladásra a neten, az árukkal azonban nem rendelkezett.

A vádlott legtöbbször a pár ezer forintos vételár előre utalását kérte az ország különböző részein lakó vevőktől, a megrendelt termékeket azonban nem küldte el nekik. A pénz beérkezése után a hirdetéseket és az eladói profilját törölte, így a sértették már nem tudták elérni. A nő e tevékenységével másfél millió forintra tett szert, a pénzt maga és családja megélhetésére költötte.

A Siófoki Járási Ügyészség csalás miatt felfüggesztett börtönbüntetést kiszabását indítványozta a büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerő nőre - közölték.

Címkék: átverés, csalás, somogy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.