Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. December 06. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: saját forrás

Több mint mohóság? Korrupció?

Több mint mohóság? Korrupció?

Dani Richárd csornai önkormányzati képviselő (MSZP-DK) sajtótájékoztatója.

Önkormányzati képviselőként első sajtótájékoztatóját tartotta Dani Richárd, az MSZP-DK csornai önkormányzati képviselője. Mint bevezetőjében elmondta, csalódás számára az új képviselőtestület munkastílusa. Az előzetes ígéretekkel ellentétben az ellenzéki képviselők véleményére nem kíváncsi az új városvezetés, javaslataikat figyelembe sem veszik.

- Az új csornai képviselő-testület első ülésein leginkább személyi kérdésekről döntött. A különböző testületekbe új embereket delegált az önkormányzat.- mondta Dani Richárd. A fideszes többség mindenféle egyeztetés nélkül saját embereit ültette a különböző pozíciókba. A legutóbbi ülésen javaslatot tettünk például a Hőszolgáltató Kft Felügyelő Bizottságába Dombi Lajos személyére, amit szó nélkül leszavazott a többség. Meggyőződésünk, hogy a közélet tisztaságának az alapja az átláthatóság. Ha a különböző testületekből kizárják az ellenzéki képviselőket, a tisztán látás és az ellenőrzés lehetőségétől is megfosztanak bennünket. Ez csupán mohóság vagy rosszabb? Milyen mutyit próbál leplezni, vagy milyen mutyira készül az önkormányzat, amibe mi nem láthatunk bele?

Ez sajnos nem csak csornai jelenség, de ami itt történik, beleillik az országos összképbe. Egyre növekvő és folyamatos tiltakozási hullám söpör végig az országon a sorozatos korrupciós botrányok miatt, amit megelégeltek az emberek. Ezért is érthetetlen számunkra, hogy a fideszes képviselők megtagadták a választ a Kisalföld vagyonnyilatkozatot kiegészítő kérdéseire. Nekünk nincs titkolnivalónk, ezért természetesen válaszoltunk. A Transparency International nemzetközi felmérése is azt mutatja, hogy Magyarország még mindig nagyon korrupt, és tovább romlik a teljesítménye. Többek közt pontosan az állami szervek döntéseinek átláthatatlansága miatt. Kérjük a csornai képviselőtestület fideszes tagjait, hogy ne kövessék az állami gyakorlatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás