Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2023. Március 20. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Több mint tizenkét órán át küzdöttek az égő nádassal a tűzoltók

Több mint tizenkét órán át küzdöttek az égő nádassal a tűzoltók

A 11. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten nyolcvankét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen négy ember sérült meg.

Kigyulladt egy autókat szállító kamion hátsó kereke hétfőn délután az M86-os autóúton Szilsárkány térségében, a Szombathely felé vezető oldalon. A tűz átterjedt az út menti aljnövényzetre, amely mintegy kétezer négyzetméteren égett. A kapuvári hivatásos és a szili önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával oltották el a lángokat. A tűzoltás idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. Az eset során nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött kedden délután Győrben, a Nagymegyeri út és a Gömör utca kereszteződésében. Az egyik jármű érintőleges egy villanyoszloppal is ütközött, amelyben nem keletkezet kár. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a kifolyt olajat felitatták. Az egyik járműben csak a sofőr utazott, a másik autóban négyen ültek, közülük senki nem sérült meg. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom.

Kigyulladt a nádas szerda hajnalban a Fertő-tónál, Fertőrákos térségében. A tűz körülbelül kétszázötven hektárnyi területet érintett, amelynek oltásában a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával ötvenhárom hivatásos tűzoltó tizennyolc járművel vett részt, az ő munkájukat hét önkéntes tűzoltó egyesület tagjai hét járművel segítették. A helyszínen két civil önkéntes saját csónakokkal segített az egységeknek egy csatornán átjutni a túlpartra. Az oltást nehezítette az erős szél, a tüzet végül több, mint tizenkét óra alatt fékezték meg az egységek. A tűz körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja. Az eset során nem sérült meg senki.

Három személyautó ütközött csütörtök reggel Győrben, a Szent Imre úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az egyik járművet és perlittel felitatták az úttestre folyt motorolajat. Az autókban összesen öten utaztak, ők nem sérültek meg. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett egy sávon váltakozva haladt a forgalom.

Kigyulladt egy százötven négyzetméteres családi ház cserépfedésű tetőszerkezete pénteken este Sopronkövesden, a Táncsics Mihály utcában. A soproni és a sopronkövesdi hivatásos, valamint a nagylózsi és a peresztegi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat. Az első tűzoltó egység a riasztást követő három percen belül kiérkezett a helyszínre, azonban a tetőszerkezet ekkor már teljes terjedelmében égett. A tüzet végül rövid idő alatt eloltották a tűzoltók. Az eset során nem sérült meg senki, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált, ezért a ház három lakója rokonokhoz költözött.

Családi ház kéményében lerakódott korom égett szombat este Lövőn, a Fő utcában. A sopronkövesdi hivatásos és a lövői, valamint a völcseji önkéntes tűzoltók eloltották a tüzet és megtisztították az égéstermék-elvezetőt, ezután a kémény mentén hőkamerával átvizsgálták a padlást és a lakóteret, ahol nem találtak további tűzre utaló jelet. Az eset során nem sérült meg senki, a lakók alternatív módon oldják meg a fűtést.

Vasárnap délelőtt felborult egy személyautó, majd fejtetőn állt meg az árokban, a 85-ös számú főúton, Fertőhomok térségében. A sopronkövesdi hivatásos és a nagylózsi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, ő könnyű sérüléseket szenvedett.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 10:00, szombat | Helyi

Vadásztáborokat rendeznek Göbös-majorban gyerekeknek

Két augusztusi turnusra lehet jelentkezni.

2023. Június 02. 16:00, péntek | Helyi

Természeti kincsek közt élünk

Csíkos-éger a Hanságban.

2023. Június 02. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2023. Június 02. 09:00, péntek | Helyi

Átadták a nyerteseknek a díjakat a katasztrófavédelem alkotói pályázatán

A diákok kreatív alkotásokon keresztül mutatták be a füstérzékelő jelentőségét.