Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 20. 13:02, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Többször is ájulásig bántalmazta barátnőjét egy kegyetlen férfi

Többször is ájulásig bántalmazta barátnőjét egy kegyetlen férfi

Különös kegyetlenséggel, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntette, a sértett sanyargatásával, folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette

és lopási cselekmények miatt emelt vádat egy 27 éves győri férfival szemben, aki jelenleg más ügyben, más bántalmazások miatt van előzetes letartóztatásban.

A férfi 2016 végén ismerkedett meg a sértettel, akivel 2017 januárjában összeköltözött. Január egyik estéjén a nőtől a mobiltelefonját elvette, annak tartalmát átolvasta, majd a készüléket egy boxerrel összetörte, ezt követően pedig a sértettet órákon keresztül addig bántalmazta, míg a sértett eszméletét vesztette.

Február közepén a vádlott – minden előzmény nélkül – ismét megrugdosta, ököllel ütötte, hajánál fogva megrángatta a sértettet, valamint egy kést a nyakához szorítva azzal fenyegette meg őt, hogy megöli.

Tavaly március elején a vádlott féltékenység miatt kért számon nem létező dolgokat a sértettől. Ekkor őt egy késsel combon is szúrta. A sértett a bántalmazástól ugyancsak eszméletét vesztette.

Az elkövető áprilisban egy késélező acéllal, valamint egy acélbetétes cipővel addig bántalmazta a bérleményükben a nőt, míg a kiabálásra felfigyeltek a szomszédok. Ekkor a vádlott kiment a lakásból és magyarázkodni kezdett a szomszédoknak. Miután ezt befejezte, visszament a lakásba és számon kérte a sértettet a kiabálásért, majd folytatta a bántalmazást. A cselekménynek a helyszínen megjelenő lakástulajdonos vetett véget.

A sértett a bántalmazások következtében számos zúzódásos, valamint a combja szúrt sérülését szenvedte el, emellett szegycsontja is eltört. Sérülései nyolc napon túli gyógyulóak.

Az elkövető ebben az időszakban a sértettet végig bezárva tartotta a lakásban, őt többszöri kérésére sem engedte el. A bántalmazó kapcsolatból a sértettet az utolsó bántalmazást megfékező lakástulajdonos menekítette ki azzal, hogy munkavégzést színlelve őt magával vitte, majd vonattal hazajuttatta.

Az ügyészség a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt négy bűncselekmény – köztük két lopás – elkövetésével vádolja. Jelen eljáráson kívül a vádlottal szemben további nyolc eljárás van folyamatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.