Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2014. Április 22. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Többszörös jogsértést tárt fel az adóellenőrzés

Többszörös jogsértést tárt fel az adóellenőrzés

Nyugta nélkül adták el a 7 éve lejárt szavatosságú árut.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adóigazgatósága a közelmúltban indult tavaszi ellenőrzéssorozatában a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságával közösen vizsgálja az adózási és élelmiszerbiztonsági előírások betartását. A két hatóság legutóbbi ellenőrzése megdöbbentő eredménnyel zárult.

A megyei kormányhivatal Ellenőrzési és Koordinációs Munkacsoportja szervezésében évek óta együttműködnek a hatóságok a feketegazdaság, illetve a fogyasztókra káros jelenségek feltárása, megelőzése érdekében.

A legutóbbi közös ellenőrzés a megyei adóigazgatóság egyik revizorának jelzésére indult, aki egy vegyeskereskedésben többször nem kapott nyugtát, ráadásul lejárt minőség megőrzési idejű termékekkel találkozott a polcokon. Mivel a jelenség súlyos veszélyt jelent a vásárlókra, a NAV értesítette a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságát, amit egy próbavásárlással kezdődő vizsgálat követett.

A revizor az ellenőrzéskor megint csak nem kapott bizonylatot a vásárlásról. Ezután igazolta magát, majd az élelmiszer-biztonsági tisztviselők megérkezésével elkezdődött a közös vizsgálat. A Győri Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal szakemberei az árukészlet szemléjekor megdöbbenéssel tapasztalták, hogy bár látszatra semmi rendkívüli nem volt a termékek árában, csomagolásában, címkéjében, 141 tételnek lejárt a minőség megőrzési ideje. Az ételízesítőktől a fűszereken át, a kávé, a csokoládé, a sör mind-mind fogyasztásra alkalmatlan volt. Az 1700 kilogramm romlott élelmiszer értékének meghatározása még folyamatban van. Volt olyan termék, amelynek fogyaszthatósága már 2007-ben, több mint 7 éve lejárt.

A nyugtaadási kötelezettség elmulasztásáért és a lejárt termékek forgalmazásáért egyaránt jelentős összegű bírságra számíthat a vállalkozó.

NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 16:00, hétfő | Helyi

Égő autók, villámcsapástól kigyulladt ház, balesetek adtak munkát a tűzoltóknak

A 26. héten történt

2022. Július 04. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2022. Július 04. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. Július 03. 09:44, vasárnap | Helyi

Ivóvízhálózat karbantartást végeznek Kónyban és Enesén

Csökkenhet a nyomás. elszíneződhet a víz átmeneti idóre.