Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 22. 12:34, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Tömegkarambol egy frissen megnyitott román autópálya-szakaszon

Tömegkarambol egy frissen megnyitott román autópálya-szakaszon

Tömegkarambol történt vasárnap Romániában egy három napja megnyitott autópálya-szakaszon: a sűrű ködben több mint negyven autó ütközött össze az A1-es sztráda Szászváros (Orastie) és Nagyszeben (Sibiu) közötti szakaszán - közölte a Mediafax hírügynökség.

Négy embert szállítottak kórházba, egyikük súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség szerint a baleset azért történt, mert az autósok nem az időjárási körülményeknek megfelelő sebességgel haladtak, és nem tartották be a szükséges követési távolságot.
Erdély déli részére - ahol a baleset történt - vasárnap hajnalban sárga figyelmeztető jelzést adott ki a meteorológiai intézet a sűrű köd miatt. A látótávolság a reggeli órákban helyenként 50 méter alá csökkent, az úttestre lecsapódott pára pedig csúszóssá tette a burkolatot.
Az autópálya Szászsebes (Sebes) - Konca (Cunta) szakaszát a Nagyszeben felé vezető oldalon néhány órára lezárták, a forgalmat a párhuzamos országútra terelték.
A dél-erdélyi autópályának ezt a szakaszát csütörtökön nyitották meg, amikor a Szászváros és Nagyszeben közötti 82 kilométeresre tervezett pálya egy 16 kilométeres és egy 44 kilométeres szakaszát adták át a forgalomnak.

Címkék: Románia-baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).