Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2021. Március 16. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezete

Totális cenzúra, hatalmas káosz, hamis információk a COVID védőoltások körül

Totális cenzúra, hatalmas káosz, hamis információk a COVID védőoltások körül

Áldatlan állapotokról számol be a Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke.

Tisztelt Polgártársak!

Sajnos a COVID járvány egyre nagyobb veszélyt és terheket okoz szinte mindenki számára. Háziorvosok, kórházi, szakrendelői orvosok és ápolók hetek, hónapok óta küzdenek, dolgoznak és egyre nehezebben viselik a terhelést.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a lakosság, az önök tájékoztatása hiányos, gyakran téves, vagy félrevezető. Totális cenzúra van. A kórházakban dolgozók nem nyilatkozhatnak, nem mondhatnak véleményt, a különböző médiák saját érdekeik, pártállásuktól függően torzítva, egyoldalúan informálják önöket.

Az egyik legnagyobb aktuális probléma a COVID elleni oltások szervezése.
Szinte minden háziorvos jelzi, hogy a lakosság félrevezetése komoly nehézséget okoz a mindennapi munkájukban. A betegeik elégedetlenek, sokszor agresszivak, mert a közmédiából azt hallják, hogy van elég oltóanyag, a hévégeken is oltanak, s kérdéseikkel nyugodtan forduljanak háziorvosukhoz. S a tapasztalt problémákért a háziorvosukat teszik felelőssé, gyakran rajta kérik számon, néha támadják, vagy fenyegetik az elmaradt, vagy még meg sem érkezett oltások miatt.

Ezért kérjük önöket, hogy ismerjéjk meg és terjesszék a tényeket az oltásszervezéssel kapcsolatban:

1. Jelenleg nem áll rendelkezésre a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon sem minden regisztrált számára elegendő oltóanyag.
2. Az oltandó személyeket alapvetően nem a háziorvosaik jelölik ki, és a beoltás sorrendjét sem tudják döntően befolyásolni.
3. Az oltások központi elosztásánál számos zavar észlelhető folyamatosan.
Ezért sokszor elmaradnak leszervezett, megbeszélt oltások, egy térségen belül is nem logikusan kapnak oltást. E miatt egyes parxisokban sokszor az idősebbek, magasabb kockázatúak még nem jutnak oltáshoz, miközben ugyanabban vagy a szomszédos területen már alacsonyabb rizikójú jóval fiatalabbak is oltáshoz jutnak.
4. A különböző oltások előnyeit, kockázatait és az oltásokról rendelkezésre álló megbízható tudományosan megalapozott ismereteket nem sikerült széles körben a lakossággal és az orvoskollégákkal sem megismertetni.
5. Az oltást végző háziorvosokat nyomásgyakorlással, fenyegetéssel és egyeztetés nélküli, egyoldalúan megállapított, gyakorlatilag megalázóan alacsony díjazással “motiválják, ellentételezik”. Ami tovább fokozza a kimerült és rendkívül stresszelt orvoskollégáink nehéz helyzetét.
6. Az oltást végző háziorvos kollégák nagyon gyakran sem adminisztratív sem más logisztikai támogatást sem kapnak az oltások szervezéséhez, végzéséhez.

Mindezért elnézésüket és megértésüket kérjük!

Kérjük segítsék kollégáinkat ebben az egyre nehezedő helyzetben, megértéssel, türelemmel.
Orvos és ápoló kollégáink döntő többsége legjobb tudása szerint, erőn felül tesz meg jelenleg is mindent az önök érdekében.
Tudjuk, hogy sajnos akadnak néha kivételek. Ha hibát, hiányosságot tapasztalnak, azt jelezzék. De előbb kérjük, hogy fenti tényeket vegyék fontolóra.

Köszönöm kollégáim nevében is együttműködésüket, támogatásukat és együttérzésüket!

Vigyázzanak egymásra! Még sosem volt ekkora a veszély és a veszteség!

Tisztelettel

Dr. Szijjártó Lászlóelnök
Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezete

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 09:00, péntek | Helyi

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket

Május elejéig csaknem 180 ezer egyéni vállalkozó, több mint 68 ezer őstermelő és áfafizetésre kötelezett magánszemély juttatta el szja-bevallását a NAV-hoz.

2021. Május 13. 16:00, csütörtök | Helyi

Gyermekpornográf képeket osztott meg az interneten a kapuvári férfi

A kapuvári nyomozók elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a 21 éves férfit.

2021. Május 13. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2021. Május 13. 09:00, csütörtök | Helyi

Néhány napon belül kétszer ütött ki tűz a jánossomorjai hulladéklerakó telepen

Több ezer négyzetmétert érintett a tűz.